Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 5 juni 2015

Majsan

Jam är verkligen ledsen att jag inte har tassat i bloggen på länge nu igen, men jam har haft tassarna fulla med annat *pustar*. I söndags kom vår gäst för att vila och umgås med mattarna... men hon anlände tyvärr mitt i ett totalt kaos, för frysen gick sönder i lördags och mattarna stod i varsitt kök för att laga mat och på så sätt rädda så mycket de kunde av all mat de hade i frysen. Sedan, när det äntligen började lugna ner sig med matlagningen, blev gammelmatte sjuk(are) och måste läggas in i sjuka huset i Skövde... och ni vet ju hur matte är, inte världens roligaste sällskap när hon är stressad och har en massa bekymmer surrande i huvudet. Så vi katter fick ta tass om gästen så gott vi kunde och gosa, jamas och vara gästfria på alla sätt vi kunde. Jam tyckte att det kunde vara en nyttig övning för lillkillen, men han förstod inte alls sitt uppdrag och stannade inte upp tillräckligt länge för att ge gästen rätt uppmärksamhet... ungdomar är så rastlösa, tycker ni inte? Det slutade med att jag fick ha ett allvarsjam med honom och nu har han lovat att bete sig bättre nästa gång vår gäst kommer... för lyckligtvis kommer hon tillbaka lite senare i sommar, vid ett tillfälle då gammelmatte mår bra (bättre) och inte riskerar att bli inlagd just då.

Idag åkte alltså gästen hem igen, och jam hoppas att hon inte är alltför besviken på sin vistelse. Gammelmatte är kvar i sjuka huset, men matte säger att hon i alla fall mår bättre och att de skall börja med något som visst kallades "liten dialys" på måndag - och sedan får hon komma hem igen. Hennes människovet hoppas visst att om hon kommer till sjuka huset lite då och då och gör en sådan där "liten dialys" kommer hon inte att bli så sjuk att hon måste stanna kvar... och det är mattarna jamarglada över, eftersom det är sommar nu och de vill göra roligare saker än vara sjuka och må dåligt.

Kattgården står öppen från morgon till kväll.... *kurrar*

2 kommentarer:

  1. Tårkigt att höra att Gammelmatte är på det sjuka huset igen. Vi hoppas och tror att de kan laga henne och hon får vara hemma hos er snart igen!

    Kram å nosgos

    SvaraRadera
  2. Ni är verkligen duktiga som tar tass om gästerna när mattarna inte kan. Klart gästen kommer tillbaka

    SvaraRadera