Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 2 mars 2016

Majsan

Jam, ryktena jamar sanning... en av våra klosterkatter skall förmodligen prova på livet utanför. En riktigt väl intränad kattfamilj har frågat om Sixten vill flytta till dem, för de tycker så jamarmycket om honom och har nyligen mist en katt som blev så sjuk att han måste tassa över Regnbågsbron, och efter långt övervägande har Sixten sagt att han kan tänka sig att prova hur det är att bo hos den familjen. Det avgörande för beslutet är att han slipper Philemon, jamar han... och Philemon har svårt att dölja att han gillar tanken på att slippa Sixten, så mattarna har tvingat sig själva att överväga det här förslaget på allvar. De är inte glada, för de älskar Sixten jamarmycket... men om Sixten mår bättre någon annanstans än här, är de beredda att låta honom flytta, säger de. Nu är frågan bara när det skall ske - familjen som väntar på Sixten vill helst att han kommer nu på direkten, men de bor långt borta och matte säger att hon har inte råd bensinen förrän hon får pension nästa gång.

För er som undrar är givetvis allting på prov. Om Sixten inte trivs i familjen, får han förstås komma tillbaka hit - vi vänder ingen ryggen, särskilt inte en klosterkatt! Men alla verkar hoppas att det skall fungera, och Sixten grunnar som bäst på vad han skall packa i sin väska och ta med sig... medan Philemon har fått stränga tilljamningar att inte vara pestig eller försöka fira det hela på något sätt. Nu gäller skärpning på alla fronter, och jag har minsjam klon i ögat på skåningen...

7 kommentarer:

 1. Vi önskar Sixten lycka till med flytten och hoppas att ska trivas i sin nya familj :)

  Kram å Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Då hoppas vi att det blir bra!Tänk så det kan bli! Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Hur långt bort flyttar Sixten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han flyttar ungefär en timmes bilresa nordösterut, till en familj som är van att ta hand om jourkatter, skyggisar, sjuka katter m.fl. katter med särskilda behov. Inte för att Sixten har något annat problem än blyghet och sin aversion mot Philemon... :)

   Radera
 4. Om jag sätter in en slant till resan, kan han flytta direkt då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan han absolut, jag vet att familjen väntar. Så rar du är! Kram!

   Radera
 5. Hoppas det går bra för Sixten och att han trivs <3

  SvaraRadera