Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 27 februari 2016

Robin

Ibland är matte så klurig i sina sätt att hitta saker som roar oss katter att man bara måste beundra henne! Häromdagen tog hon fram avlånga, mjuka bollar som doftade varmt och gott, och så tråcklade hon omkring i bollarna med en hård pinne så att trådar av bollarna viftade spinnande i luften. Gissa om det är skojigt att jaga de där trådarna - för att inte tala om pinnen! Den smakar inget vidare, men den är hållbar och tål att man biter hårt i den... och trådarna kittlar så roligt på nosen att jag blir alldeles full av fniss i kroppen.

Matte kallar den här leken "att virka grytlappar" och de mjuka bollarna kallar hon "garn". Dessutom påstår hon att meningen egentligen är att grytlapparna skall användas i köket när de är klara... men hon blir inte arg på oss när vi deltar i "virkandet" utan drar bara åt sig trådarna och pinnen mellan våra attacker. Så vet ni vad jag tror? Jag tror att vi gör nytta med vårt jagande och att matte inte kan göra de där "grytlapparna" om inte vi hjälper till! *kurrar*

4 kommentarer:

 1. Jasså... ni hjälper matte med grytlapparna???
  Vi tror i och för sig att matte klarar virkandet utan er hjälpande tass, men visst är det skojsigt att hjälpa till. Busfrön ;-)

  Kram å nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Självklart blir det inga grytlappar om inte ni hjälper till. Fortsätt att hjälpa matte, är ni snälla.

  SvaraRadera
 3. åh så skojiga saker det finns! Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Åh, vad roligt!
  Jag älskar när matte stickar... Men det brukar sluta med att det inte blir något för att jag tassat bort garnet eller bitit av tråden.
  /Mimmi den oskyldiga

  SvaraRadera