Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 23 augusti 2011

Imma

Ni får ursäkta att det är lite rörigt här i bloggen just nu... men det är så, att vi har fått en ny reträttgäst att ta tass om mitt upp i allt annat. Lyckligtvis är det en alldeles underbar gäst, som alla vi katter fattat tycke för! Ja, jag kände honom ju sedan förut, men för resten av gänget var han en ny bekantskap. Lille Philemon blev alldeles begeistrad redan från start, och nu klänger och klättrar han på gästen som om han aldrig vill släppa honom ur tassarna...

Ni vet väl att rexar brukar kallas axelkatter?
Det finns en anledning till det *fniss*


Philemon vill vara riktigt nära gästen...


... och för all del, det vill jag också!


På kvällen gick gammelmatte, matte och gästen över till andra delen av huset för att se en film, och efteråt rapporterade matte att även husisarna blivit storförtjusta i vår gäst. Och att han hade blivit allergisk! Men matte visste på råd, hon har allergi-medicin att dela ut och gästen sa att han inte hade något emot att nysa näsan av sig eftersom katterna var så trevliga att umgås med... vad sägs om en så sympatisk inställning?!?

Det hände andra spinnande saker igår också, men dem skall jag berätta om senare. För nu måste jag jama allvar med er och uppmana alla fyr- och tvåbenta kattvänner att sluta upp kring Södertälje katthem som riskerar att bli hemlösa! Tydligen är det så att kommunen inte längre vill stödja katthemmet ekonomiskt, fast det är så viktigt och man t.o.m. ingår i kommunala projekt för arbetslösa m.m., och dessutom vill inte fastighetsägaren förnya kontraktet när det går ut om några år... så katthemmet står plötsligt inför två svåra problem samtidigt: dels att hitta en ny plats att vara på och dels att klara ekonomin. Och det kan vi naturligtvis inte låta ske, så nu måste vi arbeta tillsammans på en bra lösning för våra vänner i Södertälje! Ni som har mattar och hussar som är med i Facebook kan väl be dem att gå med i stödgruppen Rädda Södertälje katthem? Där skall vi prata ihop oss om vad som behöver göras. Och givetvis rapporterar vår vän katthemskatten Madeleine hela tiden vad som händer. Håll ögon och öron öppna!

8 kommentarer:

 1. Jamarns vilken trevlig gäst ni har fått, en klar förebild för alla tvåbeningar. Skönt att höra att Philemon kommer så bra överens med er alla. Vi spinner av glädje för er skull.

  SvaraRadera
 2. Han är en sällskaplig pojke! Roligt att han gillar och tar god tass om er reträttgäst, precis som Imma!
  Vi får verkligen hoppas att kommunen och hyresvärden tar sitt förnuft till fånga och ångrar vad de är på väg att göra!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig retreatgäst! Förstår att Philemon blivit förtjust! Härligt att han verkar trivas så bra redan! Bådar gott! Att gästen tycker att husisarna är så härliga att de är värda allergin är bara så fint!! Fast jag måste säga att jag nog också har Rex i mig då för jag är en axelkatt också! ;-)

  Matte har just ansökt om medlemsskap i Facebook-gruppen! Bra initiativ! Hur har annars Södertälje tänkt sig att de skall klara av uppgiften?! Skall politikerna ta hand om katterna som sprids ute?? Måste vara ett dåligt skämt? =(

  SvaraRadera
 4. Vilken toppengäst! Såna vill man ha många av! Klart vi måste slå våra kloka ihop om Södertälje katthem, det är så trist. Går det att få en liten rapport om Jenny, Assar, Majsan,Sixten och Rafael, det känns som det var så länge sedan.Nosbuff

  SvaraRadera
 5. mjau, sådärja, nu har vi ansökt om medlems-skap där oxå, mjau
  jamars bra ide, tassen upp!

  Tass tass

  SvaraRadera
 6. Jag blir så glad och tacksam för allt ni gör gör mig och mina kompisar. Jag önskar att vi alla kunde bo hos er, men det går ju inte.

  SvaraRadera
 7. Inte konstigt att er gäst och Philemon trivs så bra tillsammans, de är ju uppenbarligen stora sociala begåvningar båda två :-)
  Klart vi alla ska göra allt vi kan för att hjälpa Kattson och Co. "Lägg ned nedläggningen" är vår paroll!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 8. ja jag har sett att dom ofta sitter så.
  Tazz&Kram

  SvaraRadera