Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 6 februari 2012

Matte

Idag fick Philemon och Sagge träffas! Det gick sisådär - flaskborste på bägges svansar (det lilla stackars Philemon förmår), men inget väs eller fräs. Så vände Philemon och rann iväg nerför trappan och Sagge följde efter halvvägs, innan han gjorde helt om och sprang upp igen till sitt rum. Vi får väl se om killarna vill ses igen och hur det går då...

Sagges öga mår fortfarande inte bra, men han håller det i alla fall helt öppet och jag vet att han ser på det. I övrigt verkar han må prima och leker, pratar (han är den mest pratsamme husis jag stött på - t.o.m. mer än Assar, som ändå gnisslar och piper ganska mycket när han leker) och älskar att gosa även om han inte vill vara i famnen någon längre stund i taget. Nu har han också börjat jama genom dörren när han hör oss prata i bottenvåningen... det ger mig dåligt samvete, för jag önskar att jag kunde vara med honom också, men tyvärr kan jag inte befinna mig överallt samtidigt hur gärna jag än vill. Och jag ägnar honom så mycket tid jag kan, det lovar jag.

Husisarnas viktnedgång har faktiskt börjat synas sedan vi lät dem börja med Royal Canin Obesity Management blötmat. Rafael har fått greppbart nackskinn och Majsans magskinn börjar se löst ut... *ler stort* Däremot har Philemon drabbats av fettsvans, och på en rex innebär det att han tappar päls på svansen och blir skorvig. Så nu måste jag byta foder åt honom också... det är inte billigt, men jag vill ju ge katterna det bästa och anpassa deras foder efter deras individuella behov. Och tack och lov finns det ju bra specialfoder för de flesta problem!

Sist, men inte minst, är gammelmatte hemma igen! Det gläder oss alla, både två- och fyrbenta.

4 kommentarer:

 1. Lilla Sagge gubben klart han känner sig ensam. Tror ni det går att släppa i hop honom med de andra? Flaskborstsvansar är att vänta givetvis men det är det kanske värt om Sagge är på en längre visit.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi gjorde ett försök idag, och det gick inget vidare... men vi skall försöka igen, och igen, och hålla koll på att inte killarna ryker ihop. Sagge behöver få sträcka på tassarna, och Philemon kanske skulle må bra av att inte vara ensam tupp i hönsgården?

   Radera
  2. Ursäkta mig, matte, men är det jag som är hönan?!? *morr*

   Kylig tass från Imma, abbemissa.

   Radera
 2. Matte hälsar att hon är fascinerad av flaskborstsvansar och gärna hade sett dem! ;)
  Hon säger att hon har sett för få sådana och egentligen är det ju bra! :)

  För övrigt Imma är det konstigt att matte inte ser skillnad på höna och katt... Hon har ju ändå ganska många i sin närhet... katter alltså! ;)

  SvaraRadera