Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 25 februari 2012

Matte

P.g.a. sitt opererade (delvis amputerade) pekfinger kan gammelmatte inte skriva på tangentbord på några veckor, så hon har bett mig berätta om henne och Sagge. Vi har haft väldigt stormigt väder de sista två dagarna (och det blåser fortfarande rätt hårt), så gammelmatte tog beslutet att sova hos Sagge på nätterna så att han inte skall vara rädd. I övervåningen hörs nämligen ovädersljuden mycket värre än på bottenvåningen... och som liten katt kanske det är otäckt att ligga alldeles ensam och lyssna till de där ljuden. Hennes beslut har fört med sig att Sagge numera sover i säng, eller rättare sagt tätt intill gammelmatte på en bäddad madrass på golvet... och de trivs med det bägge två!

Hur framtiden ser ut, väntar vi på att få höra nu. Att föra samman Sagge och Philemon har hittills inte gått bra - senast började de slåss, och det var Philemon som började. Så vi måste troligen klura ut något annat, eftersom Sagges husse verkar behöva stanna kvar på rehabiliteringen i flera månader till... och det är ju det viktigaste, jag menar, att han verkligen blir frisk och stark nog att sedan kunna vara hemma hos sin Sagge, inte sant?

4 kommentarer:

 1. Så mysigt för både Sagge och gammelmatte! Tänk så bra det kan bli när det blåser som värst. De där ovädersljuden är riktigt otäcka, så vi tror, att det var skönt för Sagge att gammelmatte flyttade in till honom, så att han slapp vara ensam.
  Imma får väl jama förstånd med Philemon. Hon är ju en bestämd dam med skinn på nosen

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att Philemon är så kaxig mot Sagge. De borde kunna bli goda vänner istället, fast visst känner Philemon av konkurransen, Sagge är ju en hankatt.
  Vi hoppas att Philemon tar reson och blir lite mer medgörlig. Tvinga dem är ju uteslutet.
  Jättegulligt av gammelmatte att sova hos Sagge. Han behöver sällskap när det låter så mycket utanför. Det kan bli jätteläskigt och så här är det bara mysigt.

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Bra beslut av Sagge, det e jättemysigt för två- och fyrbenta att dela sängplats när det stormar. Och annars också förresten.
  Besvärligt när kattpojkar inte kommer överens, men så är det ofta.

  SvaraRadera
 4. Åhh va skönt att Sagge trivs så bra att han vågar sova så nära. Det är riktigt härligt! Så himla typiskt att Philemon inte riktigt tål honom, han låter som min brorsa.. Vill ofta bråka och retas för att visa att han minsann är störst och bestämmer. Hoppas det kommer gå så pass bra att Philemon kan tåla att ha Sagge i närheten åtminstone. För de behöver juh inte bli bästaste kompisar. Sen när Sagge kanske ska flytta så kan det juh bli så att Philemon kommer vägra låta honom flytta för att han skulle sakna honom för mycket? De kanske är för lika också? Jag håller tassarna såå hårt jag bara kan för lilla Sagge. Massa Nosbuffar och Mjölkisar (till Sagge)

  SvaraRadera