Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 6 juni 2010

Matte

Idag är det Sveriges nationaldag och eftersom vi tycker att alla som bor i Sverige är svenskar, så har alla rätt att vara med och fira! Även katterna, så klart! Så idag har alla klosterkatterna varit ute i sele och löplina och njutit av solsken, sommarvärme, blommor, gräs och de berusande dofterna av syrén och äppleblom om vartannat... medan matte och gammelmatte har suttit och fikat, ätit sverigebakelser och tyckt att det här är väl ändå en fankattisk tidpunkt att fira detta vackra land, eller hur? Ikväll vankas pannkakor med vispad grädde och sylt... och givetvis skall missarna vara med och kalasa på godiset, fattas bara!


Lyckades fånga äppleblom samt både vit och blå syrén på samma foto... *glad*Äppleträdet i full blom!


Och så kan jag ju inte undanhålla er det spinnande triangeldramat i kattburen senare på eftermiddagen - Conny försökte utropa sig till "king of the cage" men Jenny och Majsan hade inte för avsikt att låta honom inbilla sig något... *fniss*


Smarta Majsan har insett att det är bekvämare att använda stegen än att klättra hit och dit *ler stort*

8 kommentarer:

 1. Så otroligt fin kattgård ni har! Vi är lite avis, men bara lite. För vi tycker förstås att ni fina missar är värda den. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Tänk att ni fick fira nationaldagen utomhus. Vem kunde tro, för bara ett drygt halvår sedan att ni, Jenny och Majsan, skulle kunna göra det? Underbart. Bra att Majsan har hittat stegen som underlättar tillvaron.

  SvaraRadera
 3. vilken fin kattgård ni har!

  SvaraRadera
 4. Hej, blogghjälpen (Kattson)! Mjau, visst har vi fått det bra? Här har vi massor av plats att vara på och kompisar att leka med, och gammelmatte och matte är så snälla mot oss. Vet du, matte kallar mig sin "grönögda skönhet"! *nosrodnar* Och Jenny kallar hon pingvinen eller späckhuggaren, och så pussar hon henne mitt på nosen och säger att hon älskar katter, pingviner och späckhuggare, så hon känner sig lyckligt lottad som fått alla tre i en och samma. Hoppas att du mår bra och att alla våra vänner på katthemmet också mår bra?

  Nosbuff från Majsan, klosterkatt.

  SvaraRadera
 5. Hej, Findus, Isak, Rasmus och Kattliv! Ni kan tro att vi är väldigt glada över vår kattgård, för nu kan vi gå ut när vi själva vill det och behöver inte vänta tills matte eller gammelmatte har tid att ta ut oss i sele och löplina. Fast vi får förstås gå ute så också ibland!

  Tass från Majsan, klosterkatt.

  SvaraRadera
 6. Det är verkligen jättehärligt när det blommar överallt. Om man inte är allergiker förstås... Kissarna verkar ha rena himmelriket med kattgård och allt. Nog är jag lite avundsjuk allt.

  SvaraRadera
 7. Åååå, så somrigt och fint och så avis jag är på er som får gå ute i kattgård. Jag tål inte att gå i sele och vi bor i lägenhet så själv får jag nöja mig med katt-tv: det är några små spännande pippin som byggt bo under taket och dem gillar jag att titta på. Men det är glas mellan dem och mig och slaven säger att det ska det förbli!

  SvaraRadera
 8. Den blev bra den där kattgården och den är stor ja i alla fall större än våran. Va fint att ha någonstans att gå när solen lyser. Husse har äntligen börjat ordentligt med båten. Det blir nog inte allt som han vill ha gjort men det är nog viktigt att han får något gjort. Själen husses behöver det. Vårt akvarium är trevligt men fiskarna bör nog växa till sig för att smaka något *suckar*. Beträffande att bli skeppskatter så säger vi nej. Tänk att se vatten överallt och i vattnet finns gös. Gös smakar pyton.

  SvaraRadera