Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 8 oktober 2011

Gammelmatte Gitte

När Conny gick bort så var ju frågan hur vi skulle få en ny säkerhetsansvarig här i klostret. Vi funderade mycket över det här, men nu verkar gåtan ha fått sin lösning! Det visar sig nämligen att Philemon också är en säkerhetskatt - fast på ett helt annat sätt än Conny var det. Conny han hölll säkerheten utåt, men Philemon ser till säkerheten inomhus. Det bevisade han idag när han for runt väggarna här i vardagsrummet och tavlorna ramlade ned runt oss. Nåja, det var bara en tavla, men den ramlade dock ned ett flertal gånger. Slutligen steg jag upp och bytte ut den skruv tavlan satt på mot en kraftig krok och så satte jag ett band i den löjliga lilla flärp som satt på tavlans baksida och hängde upp tavlan på väggen igen. Nu hjälplte det inte hur han hoppade och for, för tavlan hängde stadigt kvar på sin plats. Nu kan vi alla vara trygga här i klostret för att vi inte ska få några tavlor i huvudet igen när Phlilemon kör igång det stora "vägg-språnget!"

Imma går omkring och försöker se förnärmad ut över att Philemon jagar henne, men när han inte gör det så går hon fram och åter framför honom tills han upptäcker henne och jagar iväg henne in i vardagsrummet. Då piper hon och far iväg till sin stol och allt återgår till lugn i huset, men dröjer det för länge innan han jagar henne, så sätter hon igång igen. Ja, ja, de barna, de barna. Skickar man dem till boa så går di te kvarna!

5 kommentarer:

 1. Så bra att Philemon är en kattifierad inomhus säkerhetskatt :)
  Det är jag med , matte och husse har fått flytta på en massa saker som jag pekat ut som osäkra som = porslinsfigurer , vissa blommor osv ;-)

  SvaraRadera
 2. Oj, Philemon fick tavlan att ramla ner???
  Duktigt av honom att visa att den tavlan behövde en säkrare upphängningsanordning!
  Ni hade aldrig fått veta hur farligt det var om inte han hade tassfast visat er det.

  Fnissar lite åt att Imma retas med Philemon när HON är sugen på bus och lek.

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Det är viktigt med en säkerhetskatt inne också, så skönt att det har löst sig. Verkar som om Imma och Philemon börjar komma bra överrens.Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Säkerhetskatt Philemon. Jam, det låter bra det också.

  :)

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. Skönt, då kan ni återigen känna er säkra med en ny säkerhetskatt i hemmet. *glad*

  SvaraRadera