Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 29 oktober 2011

Philemon

Jau ska min själ stimma mattarna för misshandel, det ska jau! Idag bjöd gammelmatte över maj till saj på eftermidda'n och jau följde förstås nyfiket med iftersom jau inte varit där förut. Men det ska jau jama till er, att det gör jau ALLRI om! För där bara kryllade det av katter - hela huset fullt, minst! Stora, håriga katter som stirrade på maj när jau kom uppför trappan från källaren. De glodde på maj som om de allri sitt en katt förut, så jau fick fräsa ifrån riktigt ordentligt flera gånger innan de lät maj tassa förbi dem och undersöka huset. Sen ville jau förstås him igen fortare än fort, så matte fick faktiskt BÄRA maj... de kunne hon gott ha efter att ha lurat maj så fult. Nu stannar jau himma, den saken är skånsk, och om gammelmatte försöker locka maj över till saj en gång till ska jau jama vad jau tycker om sådana dumheter *fnys*.

Nåjam, låt oss inte haka upp oss på småheter, för jau har viktigare nyheter att jama om. Madeleine från Södertälje katthim har ju flyttat, som ni vet, och hinnes kompis Alea bloggar! Så nu får I skynda er att tassa över dit för att hilsa på, allesamman... det blir säkert Madeleine osse glad för, tror jau.

5 kommentarer:

 1. Himma är alltid bäst! men lite spinnande var det väl ändå! Kan inte ni som kan kommentera hos Alea be att deras matte lägger till Namn/webbadress hos sisg så att vi kan kommentera också? Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Nå, nu har du ju i alla fall träffat husisarna. Och Rafael är bara lurvig ibland. Ni kanske allihop blir tjompisar vad det lider. Åtminstone så mycket att ni kan hälsa på varandra. Du, som är nya säkerhetskatten och allt, måste ju veta vad som finns bakom dörren! fattes bare ann't.

  nosgos å gottisar till vår skånske lille säkerhetskisse
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 3. Haj Philemon !
  Förstaur att du blev skeptisk om hela gammelmattes hus vaur fyllt med katter !
  Ibland åker jau me matte till hinnes föräldrar och där bor det EN katt som heter Gustav au det tycker jau e fullt tillräckligt !!

  SvaraRadera
 4. Åh vad skojsigt att Alea har skaffat en blogg! *kurr* Men vi jamar som Dui och Deco - kan ni som kan kommentera be att hon lägger till alternativet "Namn/webbadress " annars kan inte vi tassa ner en kommentar hos henne.
  Jisses vad spinnande att tassa runt i andra delen av huset med alla katter! Du skall se att ni kommer bli kompisar sen för jag vet nog att de är jamarsnälla allihopa.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Vilket äventyr Philemon att du fick följa med till husisarna! Ni blir säkert vänner. Bara ni lär känna varandra.
  Tack för länken till Alea. Vi har tassat över och läst om att Madeleine är lite blyg nu i början. De blir säkert goda vänner också.

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera