Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 18 oktober 2011

Gammelmatte Gitte

Tack för alla vänliga hälsningar under den här sjukhusveckan. Ja då är man hemma igen och det känns jättebra! Just nu fungerar alltsammans. Ingen infektion, bra blodsockervärden, hjärtat slår som det ska och jag tycker att jag mår ganska bra.

Idag har vi varit till Karlstad och hämtat hem Connys aska. Så småningom ska vi begrava honom. Det var mycket känslosamt när vi fick urnan. Han var en så fin kisse och vi saknar honom så mycket. Nu när vi har en ung hanne som är frisk så märker vi ju hur sjuk Conny egentligen var. Han var ju ganska stillsam. Han tyckte väldigt mycket om att sitta i mitt knä och vi hade en varm och skön filt omkring oss och sov. Så vill verkligen inte Philemon sitta, men om jag sitter i Kickis fåtölj med benen uppe på en puff, så ligger han gärna på mina ben och sover. Hå, hå, ja, ja, så skönt det är att vara hemma igen!

Annars har hösten verkligen kommit på allvar nu. När Torbjörn var här i lördags så hjälpte han Kicki att ställa undan de tunga grejorna, som t.ex. blompottor och sådant, men det återstår ändå en del att ordna innan snön kommer. Nu har vi ju i alla fall ved inomhus, vilket är jätteskönt. Jag har en del verktyg som ska plockas undan, men en del av dem måste jag använda innan trädgården är klar inför vinterns angrepp. Det känns allt väldigt vemodigt så här på hösten, men trots allt så kan det vara skönt att kura ihop sig i värmen inomhus och bara vara medan mörkret faller utanför.

8 kommentarer:

 1. Visst är det vemodigt när hösten kommer och man vet att vintern snart gör sitt intåg. Så tycker i alla fall jag för jag vet att många av mina kompisar far väldigt illa när kylan kommer. Då vill man vara inne och mysa. Hoppas att många av våra kompisar, som idag inte har nåt hem, snart får det.

  SvaraRadera
 2. Matte gillar inte als denna årstid säger hon.Hon blir så vemodig på ngt sätt. Känns inte alls bra. Vi försöker vara nära matte när vi kan, så ofta hon vill oxå.
  Hoppa alla missevänner därute får komma in i värmen så fort som möjligt innan kylan kommer, jamar vi.

  Tass tass

  SvaraRadera
 3. Jag och matte gillar inte heller höstrusket som är just nu med en massa regn och blåst = BLÄÄÄ är var det är !!
  Skönt att du gammelmatte mår bättre igen och fått komma hem från det där sjukahuset !!
  Förstår att det var känslosamt att hämta askan efter Conny !
  Min matte saknar fortfarande sin gamla misse Sixten som dog för drygt ett år sen.

  SvaraRadera
 4. Välkommen hem!
  Visst känns det skönt för alla att du är hemma igen. Ni måste försöka vara rädda om er, trots att det är en hel del att göra på hösten. Jag vet ju det, även om ja själv inte kan göra så mycket.
  Att hämta askan efter Conny var jobbigt, det förstår vi.
  Jag tror att när ni har lagt honom i jorden kommer det att kännas lite bättre.
  Busfröet Philemon är ung och frisk, skillnaden måste vara stor mot Conny.Jag hoppas att han lugnar ner sig lite nu, när du är hemma och ordningen återställd.

  Kram till er båda och nosgos till jamisarna
  /Julia och gänget

  SvaraRadera
 5. härliga Conny, som vi saknar dig kompis. *torkar en tår*

  SvaraRadera
 6. Ja, saknar också lilla Conny. :(

  Skönt att du är hemma igen gammelmatte!

  Nosgos

  SvaraRadera
 7. Så skönt att alla är samlade hemma igen. Hoppas att ni är riktigt rädda om er så det inte blir mer vara på sjuka huset på väääldigt länge!

  SvaraRadera
 8. Alltid skönt att vara hemma igen.
  MÅnga Tazz&Kram

  SvaraRadera