Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 15 oktober 2011

Imma

Gissa om jag har en bra bild på lut åt er! Men den får förbli en hemlis ett tag till... den sitter nämligen inuti mattes kullsyskons kamera fortfarande, och han kan inte mejla den till oss förrän han har kommit hem till Stockholm igen där han bor.

Jajamensan, idag dök alldeles oväntat ett av mattes kullsyskon upp här, och gissa om matte blev glad! Man riktigt kände i atmosfären hur hon ångade av lycka, för hon tycker alldeles väldigt mycket om sina kullsyskon men eftersom de bor så långt borta väntar hon sig inte att de skall dyka upp så där spontant. Just den här, en av hannarna, är tassverkare och hade med sig en massa spinnande saker som Philemon blev fascinerad av - lillkillen är uppenbarligen tekniskt lagd, för han drogs som en magnet till besökaren hela tiden. Och vad tassverkaren gjorde var att mäta vad varenda en av våra elektriska saker drar, eftersom matte och gammelmatte får så höga elräkningar... och tänk, efter en stund hittade han felet! Så nu är matte ännu gladare, för nu vet hon precis vad som behöver göras för att elräkningarna skall bli små och trevliga. Det är någon pump som inte är frisk och som behöver bytas, om jag hörde rätt... resten av sakerna drar inte alls mycket el, sa tassverkaren, så de kan matte och gammelmatte fortsätta att använda utan att skämmas det minsta. Nu gäller det bara att den där pumpen inte är för dyr... men matte sa att det ordnar sig nog, så då gör det väl det, då.

Kan berätta att gammelmatte ringde och talade om att hon samlar på sig vätska igen. Undrar just hur hon gör det, hon som aldrig har några fickor på kläderna? Hon kanske bär omkring på en dunk? Nåjam, den där vätskan måste hon bli av med innan hon får komma hem, så nyaste budet är att hon kommer på måndag... tydligen har hon fastnat i någon slags kedjereaktion, där förkylningen har dragit upp sockervärdet som har gjort illa njurarna som gör att hon samlar på sig den där vätskan... *suckar*... ja, det var något ditåt i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar