Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 13 oktober 2011

Imma

Jag är ofta fascinerad av matte, för tvåbeningar gör så mycket konstigt... men idag är hon speciellt underhållande att iaktta, för hon hittar på alla möjliga tricks för att krångla sig förbi de där förhållningsreglerna kirurgen satte upp när hon blev opererad i nacken för några veckor sedan. Det är ju så att matte varken får bära eller lyfta något som väger mer än 1 kg, inte lyfta armarna över huvudet och inte köra bil... så gammelmatte har fått ta hand om sådana saker hittills, men nu ligger ju gammelmatte på sjukhuset och vad gör matte då? Blir olydig, förstås! *fnissar* Idag har hon till exempel kört bil bort till Gullspång för att besöka banken, och nu kväll tänker hon elda fast vartenda vedträ väger över 1 kg... det skall bli mycket spinnande att se hur hon klarar det!

Förresten satt matte och chattade med gammelmatte via fejsboken tidigare idag, och då berättade gammelmatte att hon blir kvar på sjukhuset över helgen. Det är därför matte tänker elda, för vi har bara +15 grader inomhus och hon tycker synd om oss katter... hm, skall be Philemon att gå med matte ner i källaren och hålla lite koll för säkerhets skull. Man vet aldrig vad en olydig tvåbening kan hitta på!

Undrar just när Max' och Måns' husse kommer hem? De måste längta alldeles väldigt efter honom...

5 kommentarer:

 1. Imma - du måste jama i på skarpen så att matte sköter sig! Vi vill inte att hon skall bli sämre efter operationen, det är det inte värt! Vi passar på att skicka spinnhealing och kurrterapi till både matte och gammelmatte och hoppas ni får hem gammelmatte snart.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Kan inte nån snäll 2bening komma och hjälpa matte med eldningen? Vi håller med Alice! Er matte MÅSTE vara rädd om sig efter operationen. Fast visst förstår vi henne... Ibland MÅSTE man göra vissa saker som man egentligen inte får.

  =^.^=

  Nosgos och massor med Kram, kurrterapi och spinnhealing från oss och vår matte.

  SvaraRadera
 3. Kära vänner, jag vill tacka er för er stora omsorg... men tyvärr är det så att nöden inte har någon lag, och om ingen annan kan elda här hemma så måste jag göra det. Personligen skulle jag ju kunna bylta på mig kläder tills jag inte frös, men katterna... nej, deras väl ligger tyngst på mina axlar. Och jag lovar att ta det försiktigt! Jag eldar bara med mindre vedträn, sådana som inte väger flera kilon styck, och sitter på en stol framför pannluckan när jag matar in dem. Det har tagit sig bra och temperaturen är på väg upp från de ruggiga +15 vi hade innan jag började... snart har vi det gott här inne, och alla mår bra. Skall hälsa så mycket från gammelmatte!

  Nospussar och kramar från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  SvaraRadera
 4. Var fösiktig matte, förstår att ni vill ha varmt. Hoppas att ni snart får vara hemma tillsammans och vara friska.Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Mjau, matte måste vara rädd om sig, inte ta i för mycket.

  Hoppas gammelmatte oxå kommer hem snart igen.

  Tass tass

  SvaraRadera