Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 16 oktober 2011

Philemon

Gammelmatte ringde alldeles nyss och berättade att hon kommer him i morgon... bra! Jau gillar ente när flocken sprider ut saj på alla möjliga håll och nu har hon varit borta i nästan en hel vicka. Tur att det händer lite annat under tiden, så man ente blir tossig - igår kom en väldans trevlig människopåg hit som matte kallade bror (det betyder kullsyskon av hankön, har jau förstått) och honom försökte jau bli go vän med... men han var svårflörtad, måste jau jama! Imma jamade att han alltid varit sån, så jau skulle ente ta illa upp. Sen satte hon saj i hanses knä, och han föste försiktigt bort hinne osse. Det skall jamas, han var väldigt vänlig hela tiden - han ville bara ente ha katter i knät, om jau förstod rätt.

Nåjam, vädret är fint i alle fall och man kan vara ute i kattgården och äta gräs och titta på fåglarna. Det kunde jau aldrig i Malmö! Så det gillar jag skarpt här. Och så gillar jau att ligga hos matte och vila mellan lekstunderna, för hon är så varm och go. Min förra matte hade aldrig tid att ligga stilla och bara vara, hon hade alltid så mycket för saj... men den här matten sysslar med lugnare saker, läser och så, och det tycker jau är bra!

5 kommentarer:

 1. Svansedans över att Gammelmatte kommer hem imorgon så ordningen på Klostret återställs !!!
  Här nerre i Halmstad är det osså fint väder idag :)

  SvaraRadera
 2. Vi följer med i svansdansen över att gammelmatte får komma hem från det sjuka huset. Snart är alla på rätt plats igen. skönt. Lite synd att mattes kullsyskon inte är lika gosig som matte, men om ni tar det försktigt med honom kanske han ändrar sig ;-).

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Åh så skönt att Gammelmatte kommer hem i morgon. Människor skall hålla sig hemma och inte vara ute och flänga! *stampar med tassen.
  Vår lillie är också av den stillsamma sorten numera. Människor skall bara ha stillsamma saker för sig tycker vi. Om de inte rör på sig så mycket, så riskerar de ju inte att trampa oss på svansarna t ex.

  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 4. Verkligen skönt att gammelmatte kommer hem igen.
  Men jag blir lite fundersam över kullsyskonet som inte ville ha en katt i knät. Det vill väl alla?

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att gammelmatte kommer hem i morgon. Hon behövs ju där hemma. Hoppas hon mår bra nu också.

  SvaraRadera