Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 20 december 2014

Majsan

Jam har berättat för er flera gånger att det kräver sin katt att vara abbemissa i det här huset... och det gäller särskilt under de stora helgerna. Knappt har mattarna hunnit hem från sin båtresa så börjar matte dona med allt möjligt inför julhelgen, som börjar på onsdag i nästa vecka... och det är i och för sig jamartrevligt, för hon skall laga god mat som sprider underbara dofter i hela huset - julskinka, dopp-i-gryta, korv och köttbullar, Janssons frestelse (som jam tror har uppfunnits av Katten Jansson, ni vet, han som är god vän med världens starkaste björn Bamse!), sill och andra godsaker... men hon drar fram snabeldraken också, och skurar golven så att det stinker såpa i alla rummen. Varför måste tvåbeningar blanda dofter så där brutalt? Räcker det inte att det doftar god mat? Vi katter tycker absolut att det skall dofta smaskigheter i huset och inte äcklig såpa, och jam vet att Belle håller med oss.

Om några dagar kommer gästerna också, vilket krånglar till livet för oss djur. De tycker om oss och är vänliga, men de har så konstiga idéer som t.ex. att katter inte skall vara på bord och att vi inte skall tigga vid bordet när de äter. Vadå tigga? Vi vill bara ha vår välförtjänta del av godsakerna! Matte brukar jämka genom att ta upp oss i famnen en i taget och bjuda på smakbitar, men det innebär att andra måste köa och därmed riskerar att maten är kall innan det är deras tur... och ärligt jamat, det är väl vi som bor här som borde ha första tjing?

Nåjam, gästerna vet i alla fall att vi FÅR klättra i granen, så det kan de inte säga något om.

2 kommentarer:

  1. Ni ska se att allt blir bra med gästerna. De får anpassa sig, precis som alla trevliga gäster gör.
    Det ÄR ju ni som bor i klostret! Så-det-så ;-)

    Kram å Nosbuffar

    SvaraRadera
  2. Men vad är det för gäster matte och gammelmatte bjudit in? I ert kloster måste väl ni bestämma var ni ska sitta vid middagen? Har tyvärr hört att det finns fler katter som har samma problem. Klen tröst, va?

    SvaraRadera