Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 13 september 2017

Rafael

Ni får förlåta oss att vi inte bloggat på jamarlänge... men ni vet, vi har varit lite lata och gonat oss i värmen, och matte - som inte lärt sig ens det elementära om katter trots alla dessa år vi och andra katter har förgyllt hennes tillvaro - har en obehaglig vana att varje dag blöta ner golven i alla rummen så att man inte har lust att sätta tassen utanför sin sköna liggplats. Hur kan hon vara så okunnig om katters ovilja att bli våta ens i yttersta klospetsen?!? *suckar djupt*


Men jam antar att någon måste ta itu med bloggandet om ni inte alldeles skall ge upp hoppet om oss, så här är jam. För idag tänkte jag att vi faktiskt har något vettigt att jama om, eftersom vi fick besök av en klok tvåbening som talade förstånd med mattarna. Hyresgästföreningen hette han visst, och han berättade att om mattarna ville det fick de gärna vara med i hans klubb och få hjälp med saker och ting när de behöver det. Matte svarade att hon nog hade funderat på det och att hon hade varit med i den där klubben för många år sedan när hon bodde i Orminge tillsammans med klosterkatterna Aragorn och Imma. Gammelmatte sa att hon tyckte det var en bra idé att gå med nu igen och så skrev Hyresgästföreningen (fånigt namn, men ni vet ju hur fåniga tvåbeningar är med det mesta) och matte ett papper tillsammans innan de skakade hand.

När tvåbeningen hade gått, frågade jam matte vad den där klubben var för något. Hon svarade med en motfråga: "Kommer du ihåg den där dumma gubben som var här för några veckor sedan och kallade mig kattsamlare?" Jam nickade. "Det står i Lagen att man får ha ända upp till nio katter utan att vara en kattsamlare, men det begriper inte den där gubben". Jam väntade. "Det är då det är bra att vara med i Hyresgästföreningens klubb, för de kan berätta för dumma gubbar vad Lagen säger och hjälpa en så att de slutar bråka med en". Så log hon stort: "Och vet du, förr i tiden kunde jag göra sådant själv, men nu orkar jag inte slåss mot dumheter - så det känns väldigt tryggt att någon annan kan slåss åt mig mot sådant".

"Är vi också med i den där klubben nu?" frågade jam hade begrundat det hon sagt en stund. "Ja" svarade matte "alla som bor i den här lägenheten är medlemmar nu". Tänka sig! En klubb som hjälper katter mot dumma gubbar som inte gillar att vi bor här - det var väl en bra sak?

3 kommentarer:

 1. Trevligt att ni tassar igen! Och en väldigt fin bild!!
  Så bra att ni har gått med i den där klubben så ni får hjälp.
  Tänk en del förstår ju inte.. Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Här jamar vi samma sak, vad kul att höra dig jama, vi har saknat er!
  Vilken dum gubbe, hoppas ni får hjälp om han börjar bråka!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Vilken fin bild på dig. Rafael!
  Så roligt att höra av er igen. Ibland kan det bli långt mellan inläggen. Skönt att få hjälp mot dummingar!

  😻 Nosgos 🐾

  SvaraRadera