Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 3 februari 2014

Majsan

De lär sig, de lär sig *nickar förnumstigt*. I morse var Hemtjänst försenad och det visste hon, för hon sneglade hela tiden oroligt på mig där jag satt på köksbordet och bevakade hur hon kokade gammelmattes frukostgröt. Rätt skall det vara! De slipper inte undan med slarv, minsjam. Men så blev gröten också riktigt jamargod, sa gammelmatte efteråt, och Hemtjänst skötte sina uppgifter med både noggrannhet och omsorg. Senare fick jag höra av gammelmatte att Hemtjänst faktiskt hade ringt och berättat att hon skulle bli sen därför att hon hade fått ett larm hon måste ta hand om - och det förstår jag ju, så hon är förlåten.

Att vi katter måste få vara med i vården av gammelmatte har de tydligen insett, för nu skall det bli ett nytt vårdplaneringsmöte och till min stora belåtenhet skall det hållas här i vårt revir! *nöjd* Så nu diskuterar vi katter hur vi skall lägga upp mötet på bästa sätt, och jag funderar på att ta ett par jamtal med några av de andra bloggkatterna från Södertälje katthem om saken - för är det något vi alla fått lära oss under den tid var och en av oss bloggat åt katthemmet är hur man planerar och genomför möten. Våra interna möten här i klostret har sin egen stil, men nu handlar det om tvåbeningar och dessutom sådana som kommer utifrån... *grunnar*... nåjam, det skall nog gå bra.

Ute töar det för fullt - matte säger att det är alldeles slaskblött i hela trädgården och hon är väldigt nöjd, för nu slipper hon ta fram snöslungan för att göra rent vid grinden (där brev-lådan och soptunnan finns) och garageuppfarten. Inte för att hon verkar ha bekymmer med snöslungan - den tycker hon är rolig att köra - men hon har så mycket migrän dessa veckor, och då är det inte bra att anstränga sig. Vedkarl'n har också levererat mer ved, så hon slipper oro sig för den saken... nu skall hon bara ringa Kooperativet Laxen och be dem hjälpa henne att bära in den, så är allt frid och fröjd. Visst är det skönt när saker bara fungerar? Då kan man ägna sig åt viktigheter, som att knäppa tassarna för dem som behöver det, pälsvård, uttänkandet av ett bättre djurskydd och så vidare.

2 kommentarer:

  1. Såå skönt när det fungerar som det ska. Ta tass om er! Nosbuffar

    SvaraRadera
  2. Bra att att ni tar tass i sammantassandet och allt planerande, saker blir ju aldrig riktigt ordentligt gjorda om inte vi får ha en tass med i spelet.
    Skönt att det vita äntligen är på reträtt!
    Tassklappar

    SvaraRadera