Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 8 februari 2014

Matte lägger sig i

Att det inte bloggas så mycket just nu beror på två saker: dels att jag ofta försummat att ha datorn påslagen åt katterna så att de har kunnat tassa inlägg i bloggen, och dels att det nog inte finns så mycket att blogga om just nu. Gammelmatte ligger på sjukhuset sedan i onsdags eftersom hon återigen samlade på sig alltför mycket vätska - hon gick faktiskt upp hela 7 kg (!) på bara tre dagar - så att hemsjukvården ringde efter ambulans när de hörde hur svårt hon hade med andningen, och därmed har alla katter i huset lagt sig att sända spinnhealing telekattiskt till henne. Majsan är förstås lite besviken över att vårdplaneringsmötet har skjutits upp, för hon hade planerat det in i minsta detalj... men jag har lugnat henne med att det blir av så småningom och att hennes planering kommer att passa fint även då. Och Sixten är rentav lite grand glad, för han gillar inte "spring" i reviret... han vill att gammelmatte är hemma, men att han slipper främlingar i huset för då törs han inte ligga hos gammelmatte i sängen eller soffan och gosa. Rafael däremot tycker om att det kommer besök, för damerna i hemtjänsten brukar bli alldeles till sig när de ser i honom och kallar honom "en ljuvligt vacker katt" *skrattar*. Ja, det är som så ofta svårt att kunna tillfredsställa allas åsikter samtidigt...

Yep, så här ser en ljuvligt vacker katt ut...!

Bra mår vi i alla fall, allihop - utom gammelmatte, då. Och eftersom det varit töväder de senaste dagarna med plusgrader och regn, har vi barmark i mer än halva trädgården. Sådant piggar upp både människor och djur!

5 kommentarer:

 1. Håller tassarna för att Gammelmatte piggar på sig fort och får komma hem snart igen till er alla <3

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. ...även om ni inte tror att en vovve kan smyga, så gör jag det...smyger och läser varje gång det uppdateras...
  I natt voffar jag en mild liten uppmuntringssång till gammelmatte... voff-voff-voffi-voff-voff...önskar er allt gott!
  *vift vift vift*
  Trasslavovven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan vovvar smyga! Det vet vi minsjam... fast just den vi har skuttar mest omkring, gärna på baktassarna. Det beror nog på att hon är född sådan - en skuttare och springare. Men vi har sett på film att hundar kan smyga jamar... eh, jättebra! Och vi lovar att se till att gammelmatte får höra din vackra sång - skall säga till matte att ordna den saken!

   Tass från Majsan, abbemissa.

   Radera
 3. Vi hoppas att allt återgår till det vanliga. Att Gammelmatte friskar på sig och får komma hem till er snart igen.

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
 4. Känns skönt att Majsan planerat mötet för gammelmatte. Då kommer allt gå bra!

  SvaraRadera