Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 14 maj 2014

Majsan

Jam kan tänka mig att ni är några som undrar var jamarns era auktionsvinster är... men saken är den att våran matte har inte kunnat hjälpa oss att slå in paketen än. Först var hon bortrest för att delta i Djurskyddet Sveriges årsstämma och sedan hamnade gammelmatte på sjukhus... och idag har hon, blödig som hon är, tagit emot en jourkatt. Jag har dock klon i ögat på henne (bara bildligt talat, förstås) och lovar att se till att de där paketen kommer iväg - och så hoppas jag att ni inte tycker illa om oss för att det dröjer! *morrhårsdarr*

Den där jourkatten har ingen av oss fått träffa, men Philemon har rapporterat att "hun är svarter och jamarliden". Matte fyllde i att hon heter Tessan, är sju år gammal och måste flytta ifrån sin familj - som älskar henne och verkligen inte ville att det skulle bli så här - därför att ett av barnen blev svårt sjuk av allergi. Han har försökt länge att klara av att leva tillsammans med Tessan, men i år har många allergiker blivit extra sjuka och matte säger att det beror på att pollenhalterna är så extremt höga denna vår. Är man pollenallergiker och sedan allergisk mot andra saker också, blir det för mycket för kroppen att klara av, tydligen... och matte berättade att Tessans avgående matte grät så det skvalade när hon lämnade över Tessan till matte. "Så vaur det för maj osse" sa Philemon och hängde med huvudet "min förra matte gräd förskräckligt mycket när hun och jam skildes åt".

Hursomjam, nu bor lilla Tessan i gästrummet hos matte och hon skall få några timmar på sig att vänja sig vid den nya miljön i lugn och ro innan matte går upp och bekantar sig med henne på allvar. Där finns mat och vatten, en fin täckt sandlåda, en skönt bäddad säng, två bekväma fåtöljer, leksaker och ett fönster med fin utsikt (jam, man kan till och med se Vänern därifrån!)... så vi tror att Tessan snart trivs bra där, i väntan på sitt för-alltid-hem. Känner ni någon som vill dela hem och kärlek med en liten svart kattflicka, så jama till! Hon behöver få vara ensamt djur, men trivs bra med barn och är mycket social.

Och jam, visst kommer det bilder så småningom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar