Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 29 maj 2014

Matte igen

Idag hålls katterna isär - husisarna hos gammelmatte och Philemon här hos Belle och mig. Han får inte träffa de andra katterna, och inte gå ut eller ner i källaren... jag vill vara så säker jag rimligen kan att han inte blir infekterad, om jag kan undvika det. Mejlade Olle igår och fick svar idag att han skall ringa mig i morgon bitti... kanske räcker det med rådgivning per tel. och att han faxar eventuellt recept till vårt apotek? Philemon mår bättre idag och har sovit hos mig nästan hela natten utan att grumsa, så jag tror att den värsta smärtan har lagt sig. Kanske blev det bara en svullnad i muskeln som klämde åt nerver ner mot tassen? I så fall släpper ju smärtan vartefter svullnaden går ner *pustar ut*. Men OJ, så rädd jag blev igår när han haltade!

Den lille konvalescenten sover sött

Tessan har försökt rymma igen, den lilla sötnosen, och jag förstår henne. Önskar att jag kunde släppa ut henne i kattburen idag när ingen annan katt är där... hm, kanske skall försöka med det? Frågan är hur jag får in henne igen - när jag testade samma sak med Sagge en gång, blev jag rejält biten när han skulle in eftersom han absolut inte ville. Och jag har varken tid eller lust att bli sjuk nu när gammelmatte äntligen kommit hem från sjukhuset! Samtidigt tycker jag synd om stackars Tessan som måste sitta instängd i mitt gästrum i det här fina vädret...

3 kommentarer:

 1. Man kan inte göra mer än du gör för alla dina fyrbeningar. Det går nog bra med Philemon ,lite meducin gör nog susen..
  Lilla Tessan, klart att det är jobbigt när livet förändras. Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Skönt att höra att Philemon är bättre idag !
  Hoppas han slipper äta meddusin , för det brukar ju inte smaka speciellt gott.
  Hoppas att lilla Tessan kan komma till Katthemmet och få egen utgång :)
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Vi håller tassarna för både Philemon och Tessan! Ibland är det svårt att få alla katters viljor och behov att gå ihop där hemma, men vi VET att du gör ett toppenjobb! Kurr och burr.

  SvaraRadera