Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 23 augusti 2014

Majsan

Tror ni att det är höst nu? Jenny och Sixten satt vid kattfönstret i vår trappa idag och fundilerade kring det, för det var inte så varmt ute och det doftar regn i luften. Dessutom har gammelmatte börjat använda täcke igen, istället för att bara ha ett lakan över sig (och oss) om nätterna. Fast när jag frågade matte, sa hon att det kan vända och bli varmt igen för sommaren är inte slut än på ett tag... och det låter ju bra, för jag har nog inte varit färdigt ute i kattgården för säsongen ännu, tror jag. Det tar tid att ställa om sig från ute- till innelivet, menar jam. Och ibland längtar man verkligen ut... särskilt när mattarna drar hem en massa konstiga saker som luktar skog och som de dräller omkring sig i halva huset. Svamp kallas de där sakerna, har jag hört, och idag har gammelmatte suttit hela dagen och skurit svampar i små bitar som matte har lagt upp på torkställningen. Tänk, så dumt! En gardin har hon lagt över torkställningen, där det egentligen skall hänga kläder och handdukar och strumpor och sådana där saker, och på gardinen har hon strött ut alla de där svampbitarna... det ser faktiskt inte klokt ut, om ni frågar mig:

Matte hälsar att här finns Karl Johan, sandsopp,
strävsopp, tegelröd björksopp och pepparriska

3 kommentarer:

 1. Tycker det där ser ut att vara en väldans fiffig torkanläggning för svampar det där :)
  Här hoppas vi också att det inte är höst riktigt ännu utan att vi får några lagom solvarma dagar till.
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jättesmartsätt att torka svamp på! De blir gott till vinterns såser bland annat! Vi torkar nog bara trattisar och svart trumpetsvamp :)
  Inte får sommaren vara över än. Värmen kommer säkert tillbaka, kanske inte riktigt så varmt som det var, men runt 20-25 grader hoppas vi på!

  Kram å Nosbuffar

  SvaraRadera