Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 15 januari 2015

Majsan

När jag jamade häromdagen att matte gjorde klokt i att leva mer som oss katter, menade jag förstås inte att tvåbeningar skall identifiera sig så mycket med katter att de börjar gå omkring på alla fyra... men det var precis vad gammelmatte försökte göra i förrgår morse! Och det var inte första gången - det händer då och då att gammelmatte verkar föredra att ligga på golvet, för hon liksom dimper omkull både här och där i huset. Nu senast i vår hall, när matte gick iväg med Belle för att hämta bilen uppe i garaget. Jag skickade för säkerhets skull fram Jenny, eftersom hallen är ganska långsmal och jag är rundare än hon... eh, jag menar Jenny är ju bolis och allt, så jag tyckte att hon var den rätta att ta sig en titt på vad gammelmatte gjorde på golvet. Själv satt jag i halltrappan och avvaktade vad matte skulle göra när hon kom in igen, och Rafael satt bredvid mig och bombarderade mig med frågor i stil med "Vad gör gammelmatte på golvet nu igen?" och "Borde vi inte ringa någon som hjälper henne?" Matte tänkte tydligen likadant, för när hon kom in och försökte lyfta upp gammelmatte gick det inget vidare, så hon ringde till Hemtjänst. Rafael nickade förnumstigt: "Det var ju det jag jamade". Efter en stund kom det två trevliga Hemtjänster och swisch, så var gammelmatte på fötter. De två hon har. För hon är ju faktiskt tvåbent, inte fyrbent, eller hur? Ibland blir det sorgligt när tvåbeningarna avundas oss katter så mycket att de glömmer hur många (eller rättare jamat, få) ben de har... lyckligtvis gick det bra den här gången och gammelmatte gjorde sig inte illa.

3 kommentarer:

  1. Vilken tur att Gammelmatte inte gjorde sig illa den här gången och Hemtjensten kom så snabbt för att hjälpa upp henne. Tryggt att veta att de finns, jag har också Trygghetslarm och de har hjälp mig upp också då jag trillade en gång.Jag kan inte heller ta mig upp själv!

    SvaraRadera
  2. Oj,oj! Men vad skönt att det gick bra med Gammelmatte.Nosbuffar

    SvaraRadera
  3. Jag förstår att gammelmatte önskar att hon kunde gå på alla fyra som vi katter, men våra människor är ju så klent utrustade att de bara kan gå på två ben. Undra på att de ramlar!

    SvaraRadera