Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 7 december 2016

Majsan

Kan någon begripa att vi redan har passerat andra advent?!? Vi klosterkatter förbereder oss för fullt för julhelgen... den dagen tänker aldrig mattarna på sådant som dieter, utan vi får smaka allt möjligt gottigt från julbordet och dessutom får vi egna delikattesser. Jo minsjam! Vår alldeles egna julbuffé serveras på små fina fat och matte brukar stå och vakta så att varken Belle eller Philemon, de snyltarna, stjäl för oss som äter i normal takt. Så får vi julklappar också!

Men vet ni en sak som gör julen ledsam? Jo, vetskapen att det där ute i mörkret och kylan finns katter (och hundar! voffar Belle i bakgrunden) som inte får någon julmat eller några presenter - jam, som faktiskt t.o.m. saknar värme och trygghet! Får jam be er att tänka lite extra på dem i jul? Köp ett djurhems kalender, lägg mat i djurhemmens mat-tunnor i affärerna, skänk en slant, bli autogirogivare eller... varför inte adoptera en misse (eller en hund! voffar Belle) så att åtminstone några av våra hemlösa vänner får ett för-alltid-hem i julklapp?!?

1 kommentar:

 1. hemmamammafru.bloggplatsen.se12 december 2016 01:51

  Jag är en kvinna på 46 år, fru, mamma är tuff, envis som människa bor i Småland i en pytteliten by.
  Jag vill berätta om mitt liv och hur det är att bo i vildmarken på gott och ont. Mina funderingar och tankar och öden och äventyr m.m

  Skratta och gråt och bli glad och arg tillsammans med mig för jag säger precis som jag tycker utan krusiduller.

  Älska alla årstider m.m Jag har nära kontakt med alla djur runt omkring mig och alla barn.

  Det bästa jag vet är att resa till fjället och åka utför och åka på längden.

  Jag är alldeles för gammal för att blogga men det skiter jag i. Jag vill göra som jag vill och är både tjurig och envis. Man måste vara det för att klara av att bo så här.

  Jag prata om min stora passion och det jag älskar att göra i livet är: hundar, hästar (rider), åka utför och på längden, seglar, vandra, fjället, dragträning, promenader, träning, sticka, vänner, grillar, äventyr m.m

  Söker nya seriösa vänner att lära känna.

  Min bloggadress:


  http://hemmamammafru.bloggplatsen.se

  SvaraRadera