Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 30 december 2016

Matte: Tävlingsdags!

Matte: Som ni trogna bloggläsare känner till, bor här just nu fem klosterkatter - Robin, Majsan, Sixten, Philemon och Rafael. Och som ni också vet är de väldigt olika, inte bara till utseendet utan framför allt till sina kattsonligheter. Man behöver inte studera dem länge för att inse att de här fem missarna ser livet väldigt olika och har helt olika ambitioner... så jag kom på en så fankattisk idé i natt. Varför inte låta varje klosterkatt få avge ett nyårslöfte och så får ni läsare gissa vilken katt som lovar vad? Den som klarar av att matcha varje katt med rätt löfte vinner ett litet pris - det blir väl bra?

Philemon: Och vad vinner vi?
Matte: Ni tävlar ju inte - det är bloggbesökarna som skall tävla. Men ni får bestämma priset, blir det bra?
Robin: En nospuss!
Rafael (chockerad): Aldrig i livet! I så fall får du stå för pussandet själv!
Robin: Jam, det gör jam så gärna - jag älskar att pussas!
Majsan (djupt suckande): Skärp er, killar. Det måste vara ett bra pris så att folk verkligen vill tävla. Matte, tror du att du kan skänka en till av dina kattböcker? Våra kattböcker, menar jam!
Matte: Absolut, Majsan. Ni får välja själva vilken ni tycker passar. Men innan ni gör det, vill jag att ni avger era nyårslöften så att jag hinner hjälpa er att skriva dem i bloggen... så presenterar vi vinsten på slutet. Okej?
Alla katterna: Jam, det gör vi!
Matte: Då startar vi nu. Jag delar ut varsin bit kartong åt er - varsågoda! På varje bit står det en siffra, och så får ni avge löftena i den ordning som siffrorna visar. Men ni får inte avslöja vilken katt som har vilket nummer, för då blir det alldeles för lätt för bloggläsarna att gissa rätt!

Det tisslas och tasslas mellan klosterkatterna en stund, och Robin vänder och vrider på sin kartongbit. "Står det 7054 på den här?" undrar han nyfiket. Alla skrattar. "Nej, Robin" svarar matte. "Varför vill du ha det numret?" Robin fnissar: "Jam tyckte det lät häftigt!" Så samlade han sig, och katterna radade upp sig i ordning efter numren på kartongbitarna. Första katten harklar sig:
Katt nr 1: Jam lovar att... jam lovar att... hmmmm... Å, nu vet jam! Jam lovar att inte retas så mycket med... *alla hyssjar och himlar med ögonen när katt nr 1 nästan försäger sig*... jam, ni vet vem jam menar.
Katt nr 2: Mitt löfte är jamarlätt! Jam lovar att ta ännu bättrare tass om gammelmatte!
Katt nr 3: Är det min tur nu?!? Då lovar jam att inte rymma ut genom ytterdörren oftare än jag får chansen till det. Visst är det ett bra löfte?!?
Katt nr 4: Jam antar att det är min tur nu? Då lovar jam att försöka - bara försöka - att inte ha sönder alltför dyra saker för matte. Om hon är snäll mot mig, vill jama!
Katt nr 5: Då är det bara jam kvar nu då... och jam lovar att inte kräkas så att gammel-matte riskerar att halka på det eller bli blöt om sina bandagerade fötter.
Matte (nöjd): Jamarbra! Då springer ni iväg och väljer bok nu, så ordnar jag med bloggen så länge. Men skynda er! Ju förr vi får ut den här tävlingen, desto fortare kan de börja gissa. Å, och så måste vi bestämma när tävlingen slutar - vad tycker ni?
Katterna i korus: Nästa helg! Då har de en hel lång vecka på sig!

En kort stund senare är katterna tillbaka och visar upp boken de har valt: "Simons katt - i en alldeles egen bok" av Simon Tofield:

Majsan: Och så har vi kommit på en sak till - att vinnaren får chansen att skänka en liten slant till SNUFFEFONDEN! De får själva välja hur många pengar, för alla har inte så gott om sådana... men det vore så fint att få avrunda det här året med en liten gåva till katter som behöver hjälp tycker vi!

Uppdatering: era svar skickar ni till srcarina@telia.com.

2 kommentarer:

 1. Jamarbra tävling, men vart ska vi sända svaret???
  Inte kan vi väl skriva det i kommentaren, heller...

  😻 Nosgos 🐾

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, det tänkte vi inte på! Ni får väl mejla istället - vår mejlaress är: srcarina@telia.com

   Radera