Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 30 januari 2010

Imma

Vilken konstig dag det har varit idag. Först var gammelmatte uppe redan tidigt i morse. Vad hon gjorde vet jag inte, men när hon kom in i rummet igen hade hon med sig mat till både Conny och mig. Hon hade också med sig Temptations till oss. Vi fick två bitar var! Mums! Sedan gick hon och lade sig igen och då kröp jag ned till henne och Conny lade sig hos matte. När gammelmatte sedan vaknade igen så fick hon veta att matte mådde jättedåligt. Hon hade både ont i huvudet och i höger sida av nacken (sa hon till gammelmatte) och då ordnade gammelmatte frukost till matte, så hon fick ligga kvar i sin säng. Hon värmde också mattes "gris" i mikron och hjälpte matte att lägga den till rätta mot mattes axel. Sedan kröp gammelmatte i säng igen och vi sov till eftermiddagen. Då steg gammelmatte upp igen och gick till pannrummet och började elda. Hon berättade för matte att det var -19 grader ute och att vi hade +12,8 grader inomhus. Hon hjälpte matte att stiga upp och tog något i en flaska och masserade in där matte hade så ont. Sedan hjälpte hon matte att lägga "grisen" till rätta (hon värmde den i mikron först) och sedan tog hon mattes nya fina halsduk och lindade om utanpå "grisen" - flera varv faktiskt. Så här såg det ut - det är jag som sitter hos matte!


Efter det gjorde gammelmatte te åt matte och kaffe åt sig och de firade mattes namnsdag (Gunhild efter mattes farmor) med goda kakor som gammelmattes svärddotter(?) - vad nu det är - hade bakat. Nu håller gammelmatte på med att laga mat i köket, men hon gjorde i ordning datorn åt mig så jag kunde blogga medan hon var i köket. Den här dan ÄR underlig. Så här brukar det aldrig vara, men det är en skön dag!

7 kommentarer:

 1. Tur att ni finns som kan hjälpa till och värma matte när hon har ont. Låter som ni har väldigt kallt inomhus, vi har ca 19 och det tycker matte är kallt. Hoppas att matte piggar på sig tills imorgon. Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Dui och deco
  Ja till och från har vi så där kallt och det beror på att vi inte eldar på nätterna om inte temperaturen går ned lägre än till -20 och som jag skrev så om det blir ännu kallare så turas vi om att vara eldvakt om nätterna, precis som soldaterna gör ute i fält. Det fungerar så bra så!
  Imma, abemissa

  SvaraRadera
 3. Vad goa ni är mot matte, både tvåbenta och fyrbenta. Det är förstås aldrig bra att någon har ont, men om matte sitter stilla lite mer så går det mycket bättre att sitta i knät och få lite extra gos! Det tröstar nog matte också. Svärd-dotter var ett knepigt ord, men de är ju lite lustiga, människor. Finns det sköld-söner också? Tassen.

  SvaraRadera
 4. Tur att dom har er som kan hjälpta till med tasshealing och massage. Hoppas att hon kryar på sej snart.
  Jag kan jama om att vi hade -31grader i morse. *hutter*

  SvaraRadera
 5. Kan hon inte linda dig och dina vänner runt halsen ett par varv? Husse brukar säga att han ska linda mig runt halsen om jag inte är snäll. Fast jag vet inte om det är min eller hans hals...

  SvaraRadera
 6. Det känns bra att du hjälper matte tills vi kommer, Imma. Då ska vi också hjälpa till att sitta i mattes knä. Kan bli lite trångt förstås, men det får ordna sig på nåt sätt. Majsan och Jenny

  SvaraRadera
 7. Imma, jag och Nova försöker här sända en värmande tacksam tanke till dig och mattarna för den söta lilla leksaken vi fick! Den är så kul - lekbilder finns på min blogg! Tack snälla!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera