Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 22 juli 2014

Majsan

Först av allt: TACK SÅ JAMARMYCKET, Wikki, Nova och Tanja för det stora paketet fullt med spinnande överraskningar! Vi tog tass om godiset och lät mattarna få sakerna... det var väl rätt?

Äntligen får jag en möjlighet att sätta tassarna mot datortangenterna för att jama lite om hur vi har det! Det har varit lite si och så med mattes samarbetsvilja, för hon mår inte bra av den här värmen och vill helst sova om dagarna så att hon orkar dona med det hon behöver göra om nätterna istället... då hålls hon gärna i källaren och tvättar och städar. Jam, ni som inte har sett vår källare, vet inte hur JAMARVÄL den behöver städas! *fnissar* Det står liksom saker precis överallt med smala gångar mellan högarna så att man kan ta sig fram... då är det bra att vara katt, för mattarna är ju mycket längre och tjockare än vi och får fasliga bekymmer varje gång de behöver något där nere. Och nu när det har börjat pratas om byte av revir måste matte röja i röran, för annars vågar hon inte visa huset för en mäklare, säger hon.

Just det jam, det var det jag skulle jama om idag. Ni har säkert hört ryktena om att mattarna har varit och tittat på ett hus, och nu undrar ni kanske vad som är på gång. Jo, saken är den att mattarna börjar tycka att det här huset är för stort och jobbigt att ta hand om på rätt sätt, så de skulle vilja ha ett mindre och mer lättskött hus där det inte gör så mycket om de är gamla och sjuka... eller vad de nu sa, jag minns inte så noga. Så läste de om ett hus i närheten, som de tyckte om, och i fredags var båda mattarna där och tittade närmare på det huset. När de kom hem sa de att det var ett mycket fint litet hus i ett lugnt område, men att det finns saker som måste göras innan man kan bo i det... till exempel behöver gammelmatte en dusch, för hon kan inte klättra i och ur ett badkar, och det finns inte där borta. Och dessutom är det ju så att mattarna varken kan köpa hus eller ordna med dusch utan att först sälja det här huset... och det är inte så lätt, för vårt revir är stort och gammalt, och här finns mycket som behöver kattnoveras (matte sa förstås ren-overas, men här bor ju inga renar så hon måste ha sagt fel). "Alla tycker inte om gamla fläckar på golven och klösta tapeter" förklarade hon när jag frågade vad det var för fel på våra rum... undrar just vad det kan vara för människor?!? Alla gillar väl katter! *fnyser*

Så nu har mattarna bestämt sig för att börja i "andra änden", som matte säger - med att försöka få vårt hus sålt innan de försöker köpa ett nytt. Och för att matte skall våga visa upp huset för någon som inte känner oss och inte älskar katter lika mycket som hon gör, måste hon storstäda alla rummen. Även i källaren. Eller rättare jamat, allra helst i källaren! Men att jobba i den här hettan är svårt nog för en vanlig människa... så matte har bestämt sig för att sova på dagarna och jobba på nätterna för att orka med. Nåjam, inte stör det oss... vi bryr oss inte om tiden på dygnet, bara vi får mat och gos och lådorna skötta. Och Belle jamar... eh, voffar att hon gärna går ut på promenader precis när som helst. På dagen vill hon ändå bara ligga under den stora rosenbusken vid söderväggen och sola!

2 kommentarer:

 1. Åh jamarns. Ska ni flytta? *chockad*
  Hoppas ni får tag i ett jättefint hus med ordentlig uteplats för er katter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mjau, om mattarna lyckas sälja vårt stora hus, skall vi flytta till ett mindre. Egentligen älskar vi allihopa det här huset och den stora trädgården, men matte säger att hon inte längre orkar sköta om saker och ting på rätt sätt... och att det är synd och skam att två sjuka och rätt gamla tanter skall knorrhålla på åtta rum och kök när en barnfamilj skulle behöva dem bättre. Vi får väl se hur det blir!

   Kurr från Majsan, abbemissa.

   Radera