Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 9 juli 2014

Majsan

Idag ringde telefonen strax före lunch och matte svarade. Det var gammelmatte som berättade att hon skulle bli utskriven, men att hon inte tänkte komma hem förrän framåt kvällen eftersom nästan alla patienterna på strokeavdelningen och de flesta i personalen skulle på picknick! Och det ville hon förstås inte missa. De hade packat kaffekorgar och gick ut i parken, där de satt i skuggan och fikade och hade trevligt en lång stund - och personalen hade bjudit på glass, minsjam. Får vi någon glass?!? Nej, här syns inte till en endaste liten glassusling... får nog ta ett allvarsjam med matte om vikten av att skapa svalka till klosterkatterna i den här hettan, tror jam. Och så måste hon se till att inte hunden sätter i sig alltihop, för ni kan inte tro så glupsk den där lilla jycken är! Philemon har jamat att när de får frukost säger det bara "smask" och så är Belles mat slut och hon försöker tigga till sig hans. Som han knappt hunnit börja på, ens. Undrar om hundar har sina smaklökar i magen? *fundilerar* För inte kan de hinna känna vad maten smakar när de bara gapar och sväljer på det där sättet...

Nåjam, sent i eftermiddags dök slutligen gammelmatte upp, och då blev vi förstås glada allihopa! Sedan hade hon vett att sitta still i soffan och titta på TV så att vi fick placera oss runtom henne och gosa, kurra och ha det bra tillsammans. Äntligen!

Ett litet PS från matte: när Majsan jamar om att jag skall skapa svalka, tänker hon inte på att jag har vinklat ner alla persienner, öppnat skyddade fönster och lagt isbitar i vatten-skålarna m.m. Fläktarna går hela tiden och dessutom är det öppet ner till den svala, sköna källaren. Men det är klart, glass ÄR gott... får väl försöka ordna lite åt oss allihop, för det kan vi sanneligen förtjäna i denna hetta! DS.

2 kommentarer:

 1. Härligt att ha Gammelmatte hemma! Glass är ju jamarns gott...Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Skönt att Gitte är hemma igen. Klart att hon ville med på fikastunden :)
  Vi lunchade på den stora balkongen, patienter och personal. Det var jättemysigt i skuggan.

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera