Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 8 juli 2014

Majsan

Det här blev ju inte alls som vi hade tänkt oss... söndag blev tisdag i ett enda svep, liksjam. Sixtens dejt blev inte av, förresten, för hon som skulle komma måste jobba extra och sedan skulle hon på semester en vecka. Mattarna säger att de börjar fundera om det kanske inte är rätt matte för honom, eftersom Sixten behöver en tvåbening som han kan lita på i alla lägen... så nu vill de fundera en extra vända innan de tar upp diskussionen med den där tvåbeningen igen.

På kvällen blev gammelmatte dålig och ringde efter jambulansen *suckar*. Hon stannar inte länge hemma mellan varven, vår gammelmatte... och den här gången var matte ännu mer orolig än vanligt och pratade om att gammelmatte kanske hade fått en ny stroke. Det är otäcka saker, det - en stroke är något som händer inuti huvudet och det kan man dö av, om det är riktigt illa. Nu gick det bra och matte har berättat att det visserligen var en liten, liten stroke men att gammelmatte har hämtat sig rätt bra och snart kommer hem igen. Hoppas det! För om vi skall byta revir och packa och ha oss, vilket matte antyder, behövs alla tassar... eh, händer, menar jag. Fast jag kanske inte skall jama så mycket om det där ännu, för ingenting är bestämt.

Då berättar jag hellre om en helt annan sak, nämligen i att vi fick storfrämmande i lördags. Jominsjam, det var Kjelle Bus' tvåbeningar som dök upp för att fika och prata en stund! Mattarna blev mycket glada och både Sixten och Belle blev förtjusta i gästerna så de praktiskt taget klängde och krälade på dem mest hela tiden. Kjelle har verkligen valt bra tvåbeningar, den saken är säker!

Belle ligger klistrad intill Kjelle Bus' matte

7 kommentarer:

 1. Men hon måtte väl ha vetat om att hon skulle iväg på söm-ester den där människan ?!
  Skönt att höra att det bara var en liten liten stroke som Gitte fått !
  Håller alla tassar o tummar i kors för att hon snart ska få komma hem till er igen <3
  Vet inte om jag tycker att mina 2-beningar kan klassas som storfrämmande precis ?!
  Men dom duger bra som matte och husse :)
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi undrar också hur hon kunde ha glömt att hon skulle på semester - och varför vilja ta hem en katt i den vevan?!? Något känns inte rätt, så vi tror att vi får leta efter en annan tvåbening åt Sixten - en som är pålitlig. Han kan inte bo hos vem som helst, utan behöver någon som inte sviker ens i knepiga lägen...

   Hälsa dina tvåbeningar att vi blev jamarglada att de kom och hälsade på!

   Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

   Radera
 2. Hej Majsan, nä nu blir vi oroliga, den där tvåbeningen tycker vi inte låter som någon att lita på i vått och torrt för sötSixten!!
  Vi följer er blogg men har inte kattenterat så ofta!
  Stroke låter otäckt, hoppas er gammelmatte kryar på sig!
  Nosbuffs från Sven å Räkan
  ps. Majsan - du e jätte sööööt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kurrrrr! *nosrodnad* Tycker ni det? Nej, vi tror nog att det får bli en annan matte eller husse för Sixten, för den här känns inte riktigt pålitlig...

   Buff från Majsan, abbemissa.

   Radera
 3. Nu blev jag lite orolig. Hoppas att Gitte mår bra och får komma hem och hon inte får några men av stroken.

  Kramarom
  /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära Julia, det var en liten propp men den löste upp sig ganska fort igen. Troligen fick hon den av att blodsockret har varit högt en längre tid, och det i sin tur för att hon har förvarat sitt insulin fel (för varmt). Nu tror vi att det skall bli bättre, och att hon snart får komma hem. Vi hoppas detsamma för dig!

   Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

   Radera
  2. Insulin bör förvaras i kylen. Det fick jag lära mig, då jag behövde insulin. Hoppas att allt blir bra.

   Kram igen ;-)
   ♥♡♥

   Radera