Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 24 april 2015

Majsan

Jam vet inte om ni känner till det, men för någon vecka sedan bestämde sig matte för att "sjukskriva" sig från precis allting utom oss här hemma. Att jam använder citattecken beror på att matte ju är sjukpensionär, och sådana kan egentligen inte sjukskriva sig... men matte har mått dåligt så länge att hon har beslutat att hon inte skall göra någonting alls utom det allra viktigaste ända fram till augusti. Det allra viktigaste är alltså vi, Belle, gammelmatte och kanske lite grand disk och tvätt emellanåt. Och nu börjar det faktiskt märkas på matte att hon inte har så mycket att tänka på... för det första så är hon hemma nästan jämt och ständigt, så vi kan gosa alldeles extra jamarmycket med henne om dagarna. Och så sitter hon still långa stunder, tillbakalutad i favoritfåtöljen med fötterna på bordet, vilket betyder att vi får plats flera stycken i hennes knä samtidigt - praktiskt, inte sant?!? Gammelmatte har räknat till tre-fyra katter och en hund på en gång... *fnissar* Men en sak som jam kattsonligen är lite extra nöjd med är att matte verkar börja må lite bättre, är gladare om dagarna och sover bättre om nätterna... det var mycket länge sedan förra gången, kan jag jama.

Inte blir det sämre av att vi har haft varmt och soligt väder hela veckan, så att "dörren" till kattgården har kunnat stå öppen från morgon till kväll. Matte stänger inte förrän det är nattdags för alla i huset - och så öppnar hon igen när hon stiger upp för att ge oss djur frukost på morgonen.

Åh, och så har vi massor att se på katt-TV:n! Domherrar och blåmesar och talgoxar och flera sorters flugsnappare och så några gula som jam inte vet vad de kallas. Lite större fjäderkotletter har vi också, som koltrastar och björktrastar och starar... men de allra största kom igår - jamarstora och feta vandrade de omkring på gräsmattan och pickade i marken. Matte kallar dem skogsduvor och säger att det är ett par som häckar här i vårt uterevir. Undrar om skogsduva smakar gott? *fundilerar* Fast det finns ÄNNU större fjäderkotletter i närheten, fick vi veta idag när Belle och mattarna kom hem efter en liten biltur... de hade nämligen fått stanna mitt på en landsväg därför att en rapphöna parkerat mitt framför dem. Hon vägrade flytta på sig, så där stod mattarna och väntade en lång stund eftersom matte inte ville riskera att köra på henne. Tror någon att matte hade tagit blixtmaskinen med sig?

4 kommentarer:

 1. Så skönt för er alla att matte mår lite bättre redan.
  Kul med variation blan fjäderfäna. Vi har också många sorter och vissa är både konstiga och STORA, vi har några med lång fjäderSVANS!!!
  Gapar gör dom också alldeles förfärligt. Dom heter fasaner och ÄR goda säger dom som gillar att äta vilda fåglar. Matte hör inte till dom, men mattefar sa ofta då han fans, att hans "middag" promenerade på tomten...
  Fast lite hoppas jag att ni slipper just dom gaphalsarna. Dom kan låta förfärligt på våren.

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. Åh, vad avundsjuk jag blir när jag läser om er! Så mycket plats och en massa kompisar. Fast jag gillar inte när det bråkas, särskild inte med mig!
  Å andra sidan är jag ju glad att jag äntligen har skaffat både Matte och lägenhet för det betyder värme och mat jämt. Ska inte underskattas av en hittekatt.
  Och tänk att ha en Matte som är hemma hela tiden. Inte för att jag vågar gosa än, men det är ju helt klart mera spännande!
  Vill ni vara kompisar med mig? Saknar faktiskt kattkompisar på bloggen.
  Tasspussar från Mimmi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart vill vi vara kompisar med dig, Mimmi! Vi har lagt in din blogg i vår länklista, och lovar att besöka dig ofta... tass på dig!

   Radera
 3. Åh vilket bra beslut av matte! Låter toppen för er alla.Nosbuffar

  SvaraRadera