Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 14 maj 2015

Majsan

Jam hoppas verkligen att matte har lyckats få fram ordentligt att ryktena om min ohälsa är betydligt överdrivna? För jam mår bra, är bara lite smått förkyld i ena nosborren och öm i magen. Men nu får jag ett foder som skall vara mer lättsmält och innehålla mindre fett, och förhoppningsjam skall det innebära att jag inte kräks upp maten framöver. Inte för att jam drar mig för att göra vad som måstes - en katt är en katt! - men det vore ju trevligt att slippa bli sedd som "är det där katten som brukar kräkas?"... *suckar lite*

Hursomjam kan jag berätta att matte äntligen har börjat justa till sig och leva som en klok katt... eh, jam, ni vet vad jam menar... gör. Hon betalar katt-TV-licensen punktligt, vilket gläder oss alla eftersom vi får tillfälle att verkligen ägna oss åt fjäderkotlettspaning av den högre skolan - ni kan inte tro så många olika sorters fjäderkotletter det finns! Stora och små, färggranna och gråbruna, smala och tjocka... det är omåttligt spinnande att sitta antingen i kattgården eller i något av köksfönstren och studera dem. Den lille är faktiskt riktigt duktig, mycket mer uthållig än man kunde tro om en så ung katt! Särskilt de större fjäderkotletterna tycks fascinera honom, som duvor och fiskmåsar och hackspettar och fasaner, till exempel. Stararna och de olika trastarna kommer tyvärr inte så nära, de föredrar att gå och picka i marken längre upp i slänten, men i gengäld sjunger de väldigt vackert. Och flugsnappare har vi som vanligt gott om - de bor i våra holkar och får ungar varenda sommar. Fast varför heter de flugsnappare när de mest tar mygg?!?

De kallas nog hackspettar för att de får katter att hacka tänder...

När matte inte strosar omkring och gör mest ingenting i trädgården, sitter hon inne och läser eller umgås med gammelmatte. De spelar spel (helst TP eller Pekingmysteriet), löser korsord och pratar i timtal medan de dricker te... lite synd att de inte föredrar kaffe, för det är godare än te, tycker jam. Och så sover båda mattarna mycket, så att man alltid har någon varm att ligga intill när man själv vill ta sig en lur. Så här borde det alltid vara!

2 kommentarer:

  1. Vi kände på oss att matte överdrev din så kallade ohälsa något men bra att hon tog dig till vettsen för säkerhets skull :-)

    SvaraRadera
  2. Skönt att det är ok ändå men det är bra att matte har kolla. Låter som ni har det toppen just nu.Nosbuffar

    SvaraRadera