Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 20 maj 2015

Majsan

Jam vet inte riktigt vad jam tycker om de nya torrisarna... *fundilerar* Matte säger att jag behöver äta dem för att min mage skall må bra, men det känns konstigt för en abbemissa att äta specialmat när ens klostermissar får den vanliga maten, om ni förstår hur jag jamar. Måste nog grunna lite mer på detta och bestämma mig för vad som är viktigast - mina skyddslingar eller min mage?

Så här ser mitt nya foder ut...

Dessutom är det lite extra stökigt här hemma just nu, vilket inte precis förbättrar aptiten. Matte storstädar i vårt badrum för att gottgöra att hon inte skött våra lådor som hon borde gjort under den gångna veckan. Givetvis har hon inte struntat i det, jam menar, med flit låtit bli, utan hon har varit så jamartrött och haft så ont om pengar att hon inte kunnat göra annat än plocka ur klumpar och pluttar vartefter. Nu har hon dock tömt lådorna, skrubbat dem och fyllt dem med fräsch, fin sand... och vi ställde oss i kö, nästan allihop *fnissar*. Dessutom har hon skurat golvet i badrummet så att det doftar såpa i hela huset... sådant gillar tvåbeningar, har jag förstått!

Det springer extra mycket folk här också, och det gör det inte lugnare. Gammelmatte mår inte bra - hon är yr och vinglig och illamående - så förutom Hemtjänst har Hemsjukvård varit här flera gånger för att pyssla om henne. Matte är orolig, och hon vill inte släppa gammelmatte ur sikte... och vi katter turas om att ligga hos gammelmatte, så att hon inte skall känna sig ensam. Givetvis öser vi spinnhealing över henne också!

Innan jam avslutar dagens tassande, vill jag visa er en bild som matte tog i en affär som kallas City Gross (det var i Skara, säger hon). I de flesta butiker hittar man hund- och kattmaten i en avdelning som brukar heta "Husdjur" - men i den här affären... jam, titta på fotot! Matte var mycket, mycket nöjd, kan jag berätta.

3 kommentarer:

 1. Äter du rätt mat, mår din mage (OCH mattes) mycket bättre ;-)
  Ni ÄR ju våra pälsklädda barn!!!

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. Kan berätta att blogghjälpens Viktor bojkottar Intestinal Moderate Calorie, men älskar den vanliga Intestinal!

  SvaraRadera
 3. ÄNTLIGEN en affär som verkar fattat :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera