Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 29 september 2016

Majsan

Vilket väder vi har idag! Det blåser så hårt att det knakar överallt i huset, och Philemon och Robin som satt i vardagsrumsfönstret och spanade ut sa att det inte verkade finnas vare sig djur eller människor ute på vägen idag... jam, undra på det, jam! De höll sig väl inne precis som vi, om de var någorlunda rätt skapta i huvudena. Den enda vettiga sysselsättningen en sådan här dag är definitivt att vila, samla krafter och kattemplera.

Till en början var matte väldigt rastlös, ringde en massa samtal och vandrade mest omkring som en osalig ande från rum till rum... men så på eftermiddagen ringde plötsligt telefonen och efter det var matte jamarglad. "Vedfrågan har äntligen ordnat sig!" utbrast hon lyckligt och grabbade tag i mig, som låg på soffans ryggstöd och vilade, och så dansade hon omkring i rummen till jag var alldeles sjösjuk. Snälla matte, jag är ju en gammal dam numera och orkar inte med vilda danser! Nåjam, när hon hade lugnat ner sig sa hon att vi skall få hem gott om ved nästa helg och sedan behöver vi troligen inte köpa någon mer ved förrän strax före eller efter jul... och sedan ringde hon till gammel-matte för att berätta att vi inte behöver frysa.

Gammelmatte, ja... hon kommer hem ibland några timmar och hälsar på oss, men sedan åker hon tillbaka till det där Björkskär igen. Matte säger att hon skall bo där i två veckor till för att träna sig stark igen, men sedan kommer hon hem på riktigt och stannar hos oss! *kurrar*

1 kommentar:

  1. Åh så skönt att det ordnar sig "svansdans" Så fin bild på dig! Nosbuffar

    SvaraRadera