Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 14 oktober 2016

Majsan

Vi ber så jamligen om ursäkt över att vi varit så frånvarande här i bloggen hela veckan, trots att auktionen till förmån för prins Morris avslutades redan i söndags kväll! *rodnar om nosen* Egentligen har jam ingen bra ursäkt att gömma mig bakom... bara att det varit väldigt rörigt här hemma och vi har haft tassarna fulla, så att jama.

Först och främst var mattarna och tittade på ett nytt revir i måndags. Jam vet inte vad jam skall tycka om det matte berättade när hon kom hem, för stället var mycket mindre än det vi har nu och vi skulle förlora vår kattgård... men matte säger att oavsett vart vi flyttar, måste vi lämna det här reviret eftersom mattarna inte orkar med att sköta det längre. Så vi har inget val, sa hon. Men det är absolut inte säkert att vi flyttar till just det revir som de besökte i måndags, förstås, för först måste andra tvåbeningar sätta sig ner och fundilera över om de tror att mattarna klarar av att ta hand om det bättre än det här. För den som undrar, kommer klostret givetvis att följa med - för kloster är ju inte ett speciellt hus, utan ett sätt att leva. Så matte är nunna och vi är klosterkatter var vi än bor!

En av de där tvåbeningarna som skall bestämma om vi skall flytta till det där stället heter Banken, och honom träffade matte igår. Hon var lite tyst och fundilersam när hon kom hem därifrån, för Banken hade pratat om andra saker än matte trodde var viktiga och hon tyckte att han inte riktigt förstod vår situation... men det är Banken som bestämmer, för det är han som har pengarna mattarna behöver låna för att köpa ett nytt revir. Och i två-beningarnas värld är det tydligen så att den som har mest pengar bestämmer över dem som inte har lika mycket. Att tvåbeningarna alltid trasslar till det sådant för sig! Varför uppfann de ens de där pengarna, när de bara gör dem ledsna och oroliga?!?

En betydligt roligare sak som hänt i veckan är att gammelmatte äntligen flyttade hem i onsdags! *kurrar* Rafael är överlycklig och sover tätt, tätt intill gammelmatte om nätterna, och på dagarna håller vi oss gärna i hennes närhet för att ta igen allt gosande vi har måst avstå medan hon har varit borta. Kan ni tänka att det var högsommar när hon försvann hemifrån?!? *räknar på klorna* Matte säger att det är tre månader nu i veckan som kommer - tre månader, det är ju kattiljoner dagar!

Men nu skall jam göra rätt för mig och avslöja hur auktionen gick. Vi vill först av allt tacka er allihop så innerligt för att ni ville vara med, och tack extra mycket till er som jamade de högsta buden! Vi är så stolta över att ha er till vänner, och jamarglada att ni vill hjälpa prins Morris! Jam kan berätta att prins Morris mår mycket bättre nu och skall på åter-besök i kommande vecka, att medicinerna har fungerat riktigt bra och att han inte längre är så där otäckt sjuk i magen som han var när han lades in på djursjukhuset... visst är det goda nyheter?

Så här ser alltså vinnarlistan ut:

"Seniorkatter - lyckliga och friska" av ICA Förlag har vunnits av Lotta Rensfeldt, som bjöd 300 kronor

"Gubbe och katt - en kärlekshistoria" av Nils Uddenberg och "Jag spinner, därför finns jag till" vanns av katten Alice, som bjöd 100 kronor för den första boken och 150 kronor för den andra

"Cat Stories" av James Herriot ropades in av Karin Granström för 500 kronor

"Katten som kunde flyga och 15 andra berättelser om katter" skall förhoppningsvis inspirera *sänker rösten till en viskning* Mimmi Hittekatt... men skvallra inte för hennes matte, är ni snälla!

"Ajax & Kingston" - en fotobok av Lars Sundh - jamades... förlåt, ropades in av Hanna Tolander för 100 kronor

och sist, men inte minst, jamade katten Sven in högsta budet, 200 kronor, för "Ur katten Morris' dagbok"... du kommer att älska den, Sven, för den är jamarrolig!

GRATTIS, ALLIHOPA!!! Och än en gång STORT TACK!!! Nu ber vi er att göra så här: skicka in slantarna till SNUFFEFONDEN (ni hittar bankuppgifterna högst upp i vår blogg) och märk betalningen "Morris". Till oss tassar ni ett mejl på adressen srcarina@telia.com med namn och adress till er själva, så att vi kan skicka böckerna. Vi lovar att se till att matte får iväg dem omedeljams! *nickar bestämt*

1 kommentar:

  1. Hittade hit via Kissekatts länk/läslista & vill säga
    Grattis till de lyckliga vinnarna ❤️ ...
    /Jam & Kram!

    SvaraRadera