Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 23 mars 2014

Jenny

Boliskatt Jenny rapporterar att här förekommer ojuste metoder och försök till muta av tjänstekatt!

Mitt i natten kom matte in till oss, väckte oss allihop - även gammelmatte - och frågade om vi ville ha gräddtårta. Det ville vi förstås, och jam misstänkte ingenting då utan tog tacksamt emot den goda grädden. Det sades inte ett ord om varför, utan matte framstod som mycket vänlig och generös. Det är bara att erkänna: jag begrep inte att det handlade om ett mycket fult trick.

Idag skedde angreppet, fullständigt oväntat. Matte plockade bort alla de fina sakerna i granen och monterade isär den! Ingen av oss katter kan dra oss till minnes att det skett någon förhandling om detta att julgranen skulle bort och vi hade definitivt inte sanktionerat något borttagande av vår vackra gran, det jamar jag med tassen på hjärtat. Ändå hejdade sig inte matte förrän alltihop var nerpackat i kartonger och undanställt... *morrhårsdarr* Så nu har vi ingen gran att klättra i eller ligga under längre.

Och den granen som är så fankattiskt verklighetstrogen! Jo, det är sant - den doftar visserligen inte gran, men den barrar! Titta själva:

Så innan matte kunde vika ihop julgransmattan, fick hon ta ut den och skaka den ordentligt. Rätt åt henne, om ni frågar mig.

Jag önskar verkligen att jag kunde införa allmän gosbojkott här i reviret som straff för detta skandalösa övergrepp... men hon gosar ju så förjamat bra att jag inte klarar av att avstå. Och de andra vägrar fullständigt.

Kan som avslutning jama att jag givetvis frågade matte om orsaken till detta, och hon svarade att "det snart är påsk" och att granen bara hade fått stå kvar så här länge "för att gammelmatte skulle hinna njuta av den eftersom hon legat på sjukhus hela jultiden". Jag visste väl att det inte fanns någon vettig förklaring!

5 kommentarer:

 1. Då fick ni har kvar er länge ändå, vår åkte ut runt 20 dag Knut.Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Vi har inte haft julgran alls, bara den som står på rot strax utanför mattes rullstolsramp. Den syns rätt bra från spanarfönstret och är ofta full med pippisar, som njuter av Julgranskulorna = talgbollarna :-)

  =^.^=

  Nosgos
  /Amanda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vilken bra idé! Jag skall genast jama med matte att hon planterar en gran utanför köksfönstret... hon kan ta bort äppleträdet, tycker vi, och ställa en gran där istället.

   Tass från Jenny, bolis.

   Radera
 3. Oj, oj, oj vilket drama, men snart är det Påsk o då kanske det kommer in påskris med fina fjädrar i. Jättekul att leka med o försöka fånga. Vi vet, för vi brukar ha det o matte bara skrattar när vi river runt i fjädrarna.
  Hav tröst o vänta, hälsar vi Tiger, coola Nisse Mysan i Roslagen ;-)

  SvaraRadera
 4. Tårta mitt i natten? Jam, då kan man väl nåstan stå ut med att granen försvinner. Snart kommer det in påskris istället. Det är också kul att klättra i, särskilt när vasen faller omkill och det rinner ut vatten på golvet!

  SvaraRadera