Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 30 mars 2014

Matte

Nu har flickorna kommit!

I natt kom ett SMS med beskedet att de två kattflickorna var på väg i bil från Stockholm, och tidigt i morse anlände de i varsin transportkorg. Vi installerade dem i mitt gästrum (akutrummet är just nu möbelupplag, eftersom jag fått hjälp av Max' och Måns' husse att tömma mitt sovrum inför en mycket nödvändig helrenovering) och de fann sig snabbt tillrätta... inom tio minuter hade de både ätit och druckit, och när jag en stund senare gick upp med leksaker m.m. ville de gosa! *glad* Nu får de bo in sig i lugn och ro, markera sitt lilla - om än temporära - revir och komma underfund med var de har sin sandlåda, sina transportkorgar (som står öppna, så att de kan krypa in i dem ifall de vill) m.m. och senare idag skall jag ställa in ett klösträd åt dem också. I och för sig verkar de sociala nog att klara kloklippning, men det känns inte som något bra sätt att bli vän med dem, om ni förstår vad jag menar...

Lite bilder har jag tagit, även om de inte är särskilt bra. Skall ta nya bilder när jag har laddat kamerabatteriet, det lovar jag.

Söta Duna på väg ner från fönstret, där hon genast fann en bra utkiksplats

Den ena flickan heter DUNA och är väldigt lik Majsan, om än mycket mindre i storlek. Hon och den andra flickan, som heter VILDA, kommer tydligen från djurhemmet i Töreboda från början, men när de kan beredas plats skall de få flytta till djurhemmet i Kristinehamn, där jag redan har ställt dem i kö.

Vackra Vilda är väldigt gosig

Vilda i helfigur

Känner du någon som vill adoptera två ljuvligt söta och gosiga kattflickor, så hör av dig! De är vaccinerade, chippade och kastrerade, så i princip är de redan redo för sitt nya för-alltid-hem... men kom ihåg, det skall verkligen vara så för-alltid som möjligt, för de har redan fått flytta flera gånger.

3 kommentarer:

 1. Häärligt att dom fann sig tillrätta så fort hos dig , men vilken katt hade inte gjort det :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Jag beundrar dig verkligen, Carina, som klarar av att vara stödhem en period! Det är det där med "en period", som jag inte fixar. Jag vill att perioden ska vara "for ever". Eftersom jag känner till problemet, har jag bestämt mig för att inte öppna mitt hem för mer än två katter åt gången. Att släppa in fler här i 1 rok, vore inte rätt mot katterna. Sen är det ju andra praktiska problem också. Här finns ju t.ex inte utrymme för någon karantän, vilket jag tycker är ett absolut krav.
  Helt underbart, när människor som du, som ju har de yttre förutsättningarna dessutom är utrustade med ett stort varmt hjärta ställer upp!
  M&V samt jag önskar verkligen både dig och tjejerna LYCKA TILL!

  SvaraRadera
 3. Margareta Pennebrink30 mars 2014 kl. 21:29

  Men vilka sötingar, måtte dom få ett bra hem tillsammans. Vilken ängel du är, som kan ta emot dom. Kramar om

  SvaraRadera