Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 1 mars 2014

Majsan

Tänk, när Imma levde funderade jag aldrig på hur mycket hon hade att ta tass om... men nu när jag själv är abbemissa, inser jag att man alltid har tassarna fulla och tusen plikter att sköta om. Och då menar jag inte alls arbetet med att se efter matte (vilket är mycket nog, bara det).

Ett exempel: igår kväll berättade matte för oss husisar att vi skall få besök till helgen. Det är helt i sin ordning, tycker jam... men så fortsatte matte med att många av besökarna är hundar av samma sort som Belle - två stora och två små. Ni vet kanske inte att hundbarn inte heter ungar utan valpar? Men de beter sig ungefär likadant, d.v.s. är överallt samtidigt, drar ner saker, stökar till och kräver ständig passning för att inte ställa till katastrofer av olika storlekar. Det gjorde mig beklämd att tänka på att jag nu plötsligt skall ha kontroll på två stycken hundvalpar, som dessutom har två vuxna hundar i sällskap... det är nästan för mycket för en katt att klara av. Fast matte säger att de där hundarna inte kommer att vara på vår sida av huset, utan hos Belle och Philemon... hm, jam undrar, jam... håller mellandörren för ett sådant sällskap?

Nåjam, för säkerhets skull håller vi högsta svansberedskap här hemma!

3 kommentarer:

 1. Tror det är klokt att hålla högsta svansberedskap! Man kan not inte lite helt på såna där valpar.

  SvaraRadera
 2. Vilket utmanade uppdrag du har!
  Själv har jag bara jourkatterna och lillasyster att hålla reda på och tycker det är ansträngande.

  SvaraRadera
 3. Förstår att ansvaret nästan känns övermäktigt. Men som du jamar, det är ju bestämt att skällisarna ska vara på andra sidan mellandörren, så vi tycker att du i första tass ska fokusera på att se till att det verkligen blir så också. Vi håller tassarna jättehårt för att besöket ska avlöpa lyckligt!
  Tassklappar

  SvaraRadera