Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 7 mars 2015

Majsan

ÄNTLIGEN har människovetarna på sjuka huset begripit vad vi katter har vetat hela tiden: att vi är betydligt bättre på att ta tass om våra mattar än de är! Det blev total panik här... ni vet, vår matte har varit riktigt dålig (eh, jag menar förstås sjuk, inget annat) i onsdags och sedan mådde hon bara sämre och sämre så på fredagsmorgonen fick hon åka akut till någon som heter Närhälsan där de krävde att få skicka henne direkt vidare till sjuka huset i Skövde. Ja, just det, samma ställe som de håller gammelmatte inspärrad på. Fast gammelmatte låg på lungavdelningen (nu har de visst flyttat henne till den vanliga avdelningen, där hon brukar vara) och matte kördes till något som kallades infektionen.

Nåjam, så enkelt var det förstås inte. Matte blev nästan lite granna osams med människo-veten på Närhälsan när hon krävde att få "permission" i en timme för att ordna hjälp till oss katter och Belle... så hon kom inramlande här, packade ihop sina mediciner och sin andningsmaskin samt började ringa runt till folk lite varstans. Sist satte hon lappar med instruktioner på våra och Belles torrispåsar och försvann ut igen. En stund senare - hur lång vet jag inte, för vi katter kan ju inte klockan - dök två främlingar upp! Belle rusade rakt in i famnen på den ena, och så tog de hennes saker med sig och åkte... och vet ni, hon har fortfarande inte kommit hem, så hon kanske har flyttat hemifrån? Efter det blev det väldigt tyst och stilla här hemma... läääääänge. Jam, det blev faktiskt natt och morgon och dag igen innan plötsligt matte kom tillbaka från sjuka huset och berättade att de hade skickat hem henne därför att det inte fanns någon säng åt henne på infektionen och hon är så smittsam att hon inte kunde läggas någon annanstans i huset. Istället fick hon "vara på sjuka huset hemma" och skulle få besök av en distriktssköterska som hjälpte henne med mediciner och sådant.

Tro mig, matte mådde VERKLIGEN inte bra. Vi fick ta i från klospetsarna med både kurr-terapi och spinnhealing och det gör vi fortfarande... ingen rast, ingen ro förrän hon piggar på sig. Philemon kunde rapportera att matte inte sov mer än två timmar, och satt i telefon med en sjuksköterska en lång stund. Men i eftermiddag/kväll har hon verkat må lite bättre i alla fall och har faktiskt t.o.m. ätit lite mat. Annars dricker hon mest, för tydligen har människoveten krävt att hon måste få i sig minst tre liter vätska varje dag - annars får hon inte äta sina mediciner.

Belle då? Hon är fortfarande borta. Matte säger att till hon är pigg nog att ta ut Belle på promenader, får hon bo hos en annan tant som orkar bättre... men idag kom en hit som vi känner och gjorde ren våra lådor, gav oss mat, fyllde på torrisar och vatten, så det går ingen nöd på oss.

2 kommentarer:

  1. Stackars mattarna och er! Vi håller alla tassar vi har och skickar spinnhealing i massor.Nosbuffar

    SvaraRadera
  2. Så skönt att höra att ni tar väl tass om matte. Hon behöver er nu. Vi måste alla hjälpa matte att bli frisk, för så här ska det inte vara. Vi hoppas både hon och gammelmatte mår alldeles bra väldigt snart.

    SvaraRadera