Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 16 januari 2016

Robin

I natt har vi uppesittarnatt - det är jamarroligt! *fnissar* Matte skall vara uppe hela långa natten och elda i pannan, för det är så kallt ute att så fort hon slutar elda blir det kallt inne också, och det mår tydligen inte gammelmatte bra av. Gammelmatte själv är nerbäddad under ett tjockt duntäcke och extra filtar, eftersom hon behöver sova i natt för att orka upp och dilysist... dilyte... disily... äsch, hon skall till sjuka huset och bli kopplad till den där maskinen igen, som hon träffar tre gånger i veckan. Det är en magisk maskin som tar bort giftigheter ur gammelmattes blod och gör henne pigg och glad, så även om det är trist att hon är hemifrån så ofta tycker vi det är bra att hon åker. Om ni förstår hur jag jamar. Visste ni förresten att vi allihop går och bär på sådana där magiska maskiner inuti våra kroppar? Fast de är av kött och blod och kallas njurar. Matte säger att alla har två njurar, men att ibland blir njurarna sjuka och slutar fungera... och när det händer hos människor, blir de kopplade till en sådan där maskin av järn och slangar istället. Tyvärr finns det visst inga likadana maskiner för katter... så när en katts njurar slutar fungera, dör katten. Det var vad som hände Prinsessan Linnsens Frank häromdagen, och kloster-katternas grundare Aragorn och Imma dog av precis samma sjuka även om det var rätt länge sedan nu.

Nå, hursomjam tänker jag utnyttja den här uppesittarnatten till max och hålla mig vaken jamarlänge... *gäspar stort* Jag skall busa och klättra på... *gäspar igen*... möblerna... och bita Philemon i svanzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Matte tillägger: Det heter dialysera efter den "rengöringsvätska" man blandar i blodet och sedan kör genom flera filter för att ta bort allt skadligt, d.v.s. sådant som njurarna gör alldeles av sig själva när de mår bra.

3 kommentarer:

 1. Bra att ni håller matte sällskap när hon måste sitta uppe, det är jamarns så kallt nu! Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Nu ÄR det jamarns kallt, bra att ni håller matte sällskap!
  Och Robin, ditt busfrö, vi tror att du somnade innan du hann bita Philemon i svansen ;-)

  Kram å nosgos

  SvaraRadera
 3. Nu ÄR det jamarns kallt, bra att ni håller matte sällskap!
  Och Robin, ditt busfrö, vi tror att du somnade innan du hann bita Philemon i svansen ;-)

  Kram å nosgos

  SvaraRadera