Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 18 januari 2014

Majsan

Matte och jag har haft ett allvarsjam om hur det blir när gammelmatte kommer hem från sjukhuset. Tydligen är det så att gammelmattes människovet har bestämt att hon måste bli omtasstagen av människor som kallas Hemtjänsten och Hemsjukvården - konstiga namn, om ni frågar mig! - som skall sköta sådant som inte gammelmatte kan göra själv längre, som t.ex. att tvätta henne och dammsuga golven. Och så skall det komma andra människor med saker som skall hjälpa gammelmatte klara vardagen, som till exempel en stadig stol som hon kan sitta på när hon duschar. "Med andra ord" sa matte och såg allvarlig ut "måste vi allihop acceptera att det kommer in saker i reviret som inte funnits här förut, och människor vi inte känner kommer hit och hjälper gammelmatte med olika saker". Hon menar förstås att vi får finna oss i både främmande saker och främmande människor i huset, och att vi inte skall störa dem som kommer hit eftersom vårt revir kommer att vara deras arbetsplats. Det känns konstigt att det som är hemma för oss blir jobbet för andra! Och tänk om de inte tycker om katter? *orolig* Fast jag tror förstås inte att gammelmatte släpper in någon som inte tycker om oss, för vi bor ju också här... och förresten är det ju så, att vårt sätt att ta tass om matte kan inga människor klara av! Det måste till en katt, helst flera, för att sköta spinnhealingen och kurrterapin.

4 kommentarer:

 1. Håller alla tassarna i kors för att det ska gå bra med både Hemtjänsten och Hemsjukvården när Gammelmatte kommer hem !
  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Om det nu mot förmodan skulle komma nån från hemtjänsten som inte tycker om katter, så ska h*n ju inte bo hos er, utan bara göra sitt jobb och sedan gå. Men det vore maximal otur om det inte skulle komma nån kattvänlig person.

  SvaraRadera
 3. Det går nog bra ska ni se. Matte har en katt på sitt jobb och de gillar varann, kanske att någon blir så där speciellt bra av de som kommer också. Annars håller ni er bara undan. Det viktiga är ju att Gammelmatte tas om hand och tass på bästa sätt*kurr*

  SvaraRadera
 4. Det låter bra att ni får lite hjälp och stöd med det praktiska, så att ni kan koncentrera er på viktigare saker :-)

  SvaraRadera