Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 1 januari 2014

Majsan

När matte kom hem efter att ha skjutsat tillbaka gammelmatte till sjukhuset, tog hon upp mig i knäet och sa: "Vet du, Majsan - så här på årets första dag borde du faktiskt jama något uppmuntrande och vägledande till de andra klosterkatterna". Jag förstod först inte vad hon menade, för jag har ju inte riktigt hunnit vänja mig vid tanken på att jag har blivit abbemissa. Jam menar, något sådant drömde jag ju aldrig om att uppnå när jag gick hemlös och frös och svalt. Då kändes det tillräckligt ouppnåeligt att få ett eget för-alltid-hem... att man dessutom skulle hamna i ett kloster och bli vald till dess viktigaste ämbete fanns liksom inte på kartan, som tvåbeningarna brukar säga.

Men sedan har jag funderat på vad som skulle gagna klosterkatterna mest att tänka på inför det nya året, och jag har kommit fram till att vi har ganska mycket att jobba med för att bli ännu bättre klosterkatter: t.ex. behöver somliga här i klostret bli mer toleranta mot varandra (sneglar på Philemon och Sixten) och andra behöver lära sig att kommunicera bättre (tänker då främst på Belle, som fortfarande tror att katter begriper vovveranto så där utan vidare)... och så måste vi arbeta ännu hårdare för att samla in pengar till Snuffe-fonden, tycker jam! Själv skall jag försöka gå ner lite i vikt... hrm, jam menar, Jenny har ju lyckats, så då borde jag också klara av det.

Och nu vet jag vad jag vill jama inför detta nya år, nämligen:

1. att alla katter behöver inse att vi hör ihop och behöver varandra, och

2. att vi skall hjälpa våra bröder och systrar där ute i världen som tyvärr tror på okunniga tvåbeningar som talar om för dem att de är själlösa och utan vare sig värde eller rättig-heter. Det är inte sant! Vi katter tillhör Skapelsen, vi också, och inte bara Skaparkattens lärjungar vet utan vetenskapsmännen har dessutom bevisat att vi har själar, besitter förmågan till empati och kommer till andra sidan Regnbågsbron när våra jordeliv är över. Därför är vi viktiga och värdefulla, och förtjänar att bli behandlade med respekt, förståelse och kärlek.

Tass från Majsan, abbemissa.

3 kommentarer:

 1. Åh så klokt jamat Majsan !
  Du kommer att bli en perfekt Abbemissa !
  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Du är en värdig arvtagare till det viktiga klosterämbetet som Abemissa efter Imma!
  Du jamar lika klokt som hon gjorde :)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Oj Majsan, så fint du jamar och så glad jag är att du fått komma till ett riktigt hem som förstår att uppskatta dig och din förmåga!

  SvaraRadera