Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 31 december 2013

Matte

Hur firar man nyårsaftonen i ett kloster? undrar ni kanske. Jo, ungefär som andra - minus alkoholen, den höga musiken och det vilda dansandet. Vi äter lite extra gott, umgås, skålar i cider (bara människorna) och tittar på Skansens nyårsfirande på TV för att få höra Tennysons "Nyårsklockan". Sedan drar vi av ljudet och lyssnar på P1:s utsändning av alla domkyrkor som ringer in det nya året... det tycker jag är fantastiskt, för jag älskar kyrk-klockor!

I år blir nyårsfirandet extra stillsamt för vår del, eftersom gammelmatte inte får anstränga sig det allra minstaste. Jag skall hämta hem henne från sjukhuset kl. 18 och sedan får hon faktiskt stanna här över natten - och vet ni, det ser jag extra mycket fram emot för det var så länge sedan jag fick läsa en kvällssaga för henne. Gissa vad det blir i kväll? Jo, "Mysteriet med de mystiska spåren" av Dina G W Läckerkatt, förstås! Ni som troget följer Södertäljes bloggkatter kanske känner igen titeln?

Och nu vill vi allihop önska er allesammans, två- och fyrbenta, en fin (och fyrverkeri- och smällarefri!) nyårskväll och ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR 2014!!!


Och så vill jag ur djupet av mitt hjärta tacka er för allt stöd, all kärlek och all hjälp ni givit oss under det gångna året. Inga ord kan täcka vad det har betytt för oss... allt jag kan säga är att vi är er evigt tillgivna. Gud välsigne er!

5 kommentarer:

 1. Ett riktigt gott nytt år på er alla i klostret! Jag hoppas ni får ett lungt och skönt år.

  Vi har förresten en ny katt, så nu kan Kattslavens Kokos blogg börja leva upp till namnet igen :-) Hon är en röd- och vit långhårig omhändertagen kisse, inte direkt en skyggis, men lite skeptisk var hon när hon flyttade in. Numera regerar hon med järntass - med bedårande tottar melan tårna. Man kan söka på taggen "katt" för poster om henne. Bloggen hittas numera på WordPress, adressen är: kattslavenkoko.wordpress.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, så roligt att du har fått bli kattslav igen! En katt betyder oerhört mycket för trivseln i ett hem... jag önskar er ett härligt år 2014 och lovar att kika i bloggen så fort jag hinner!

   Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

   Radera
 2. Vi önskar er alla ett riktigt gott nytt år och sköt om er ordentligt!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Min matte och husse ska fira Nyår på samma vis , minus kyrkklockorna :)
  Önskar er ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt 2014 !
  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera