Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 23 december 2013

Matte

Sådana här da'n-före tror jag att katterna och Belle kunde vara utan... husisarna har fått vara på den här sidan huset hela dagen, medan mattes kullsyskon storstädat andra sidan - och då menar jag verkligen storstädat! Så fint har det inte varit sedan vi flyttade in, tror jag... *rodnar* Och ni vet ju vad städning innebär, eller hur? Snabeldrakar, skurborstar, otäcka lukter av rengöringsmedel och såpa m.m. Plus att alltihop skötts av någon som man inte är van vid, dessutom. Det är mycket begärt, redan detta.

Under tiden har jag varit sysselsatt med julmatlagning på den här sidan mellandörren, och ni kan ju tänka er vilken tortyr det varit för oss allihop att känna alla de ljuvliga dofterna och sedan inte få äta av maten! Det tär på de starkaste nerver, men katterna resignerade så småningom och Belle låg platt på mage i köket vid mina fötter och led gnyende.

Lite lugnare blev det en liten stund i alla fall för våra klosterkatter när jag tog Belle med mig och åkte till Kristinehamn för att hämta min bonussyster vid tåget. Swebus har ju lagt ner alla busslinjer genom Skaraborg eftersom de tycker att vi kan åka tåg istället - men de enda tågstationer vi har är Töreboda och Skövde, och långt ifrån alla tåg stannar vid de stationerna. Lyckligtvis passerar Oslo-tåget Kristinehamn, så nu får man alltså ta sig till Värmland för att hämta sina gäster...

Väl hemma igen tog (tyvärr) stökandet ny fart... men nu hade vi fått nya krafter allihop, för beskedet kom från sjukhuset att gammelmatte får komma hem över dagen i morgon! Jag skall hämta henne strax före lunch och skjutsa tillbaka henne på kvällen, men vi hinner äta den goda julmaten, se Kalle Anka, dela ut julklappar och må gott tillsammans - kurra!

Och nu, från oss alla till er alla:

5 kommentarer:

 1. Vi önskar God Jul till er alla i klostret!

  Härliga nyheter att ni får hem Gitte på julafton!
  Se till att hon BARA sitter still och njuter av Kalle, mat och klappar ;-)

  Stora Kramar och nosgos till er alla från
  /Julia med make, Smulan och Amanda

  SvaraRadera
 2. Vilken sööööt tomte. God Jul! Xantippa

  SvaraRadera
 3. En God jul önskar vi er också! Så roligt att gammelmatte får komma hem under julafton. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. God Jul och Gott Nytt År Gitte och Kicki samt alla katter och Belle. Jag hoppas Gitte fick komma hem och fira jul. Hälsningar från Sussie och Sussies Husse.

  SvaraRadera
 5. God Jul till er alla från oss alla.

  Basco

  SvaraRadera