Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 11 december 2013

Majsan

Idag har det sannerligen inte varit lätt att komma åt att tassa i bloggen... eller läsa andras bloggar, för den delen. Matte har nämligen firat sin födelsedag genom att inte göra sådant hon brukar - istället för att använda datorn, har hon lyssnat på radions nyheter och i övrigt haft tekniken avstängd, och de enda telefonsamtal hon har ägnat sig åt har varit dem med gammelmatte. Resten av dagen har hon mest suttit och läst, virkat, umgåtts med oss djur... jam, och så stack hon iväg ett par timmar med en kasse full med godsaker och en flaska "alkoholfritt bubbel", som hon kallade det, till gammelmatte. Efteråt berättade hon belåtet att gammelmatte och hon hade suttit i sjukrummet och ätit grön tårta och goda smörgåsar, druckit det där bubblet (och fått en läkare att öppna flaskan, för matte tordes inte!) och skrivit julkort tillsammans. Alla de där vanliga plikterna har hon struntat helt i idag (bortsett från våra sandlådor, förstås)... och vi har fått lika god mat som hon, och så har hon bjudit oss på räkor och tonfisk *slickar morrhåren*. Ärligt jamat tycker jag att matte kunde fylla år lite oftare, för det har varit riktigt trevligt!

Philemon hälsar att han gör sitt bästa för att ta över vissa av Immas specialuppgifter så att matte inte skall sakna henne alltför mycket. Han är visserligen fortfarande sjukskriven, men det finns saker vi klosterkatter behöver ta tass om även när vi är sjuka... som att se till att matte mår bra, till exempel.

I morgon har matte dock hotat med att städa i vår del av huset... hm, hoppas att det inte innebär att hon väcker snabeldraken!

2 kommentarer:

 1. Låter som en alldeles purrfekt födelsedag det där !
  Här har också julkorten blivit skrivna idag :)

  SvaraRadera
 2. Vilket fullständigt perfekt arrangerat födelsedagsfirande! Så borde alla göra på sina högtidsdagar, ägna sig extra mycket åt sina nära och kära, äta gott och mysa. Härligt att Gammelmatte också kunde njuta av gröna tårtan och bubblet <3
  Så snällt av Philemon att ställa upp som ställföreträdande abbemissa fast han är sjukskriven <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera