Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 13 december 2013

Jenny

Hm, vad ingår egentligen i en bolis' uppgifter? Vakta och jaga kriminella, det vet jag... men skall jag också hålla ordning på precis allt som sker i huset? För det övergår nog nästan min förmåga, ärligt jamat. Åtminstone sådana här dagar, när matte far som en virvelvind genom rummen! Hon kallar det att "städa", men jag tycker mest hon ställer till det... snart vet man ju inte var sakerna finns längre, och kul saker man haft att sysselsätta sig med hamnar plötsligt i lådor, kattonger och skåp. Vad skall det vara bra för? Det enda positiva är att hon berättade att när hon är klar i vårt vardagsrum, tänker hon ställa upp granen så att "grenarna får hänga ut sig" innan den kläs. Jippi! Vi får nämligen klättra i våran gran - matte säger att ett träd är ett träd, även om det är av plast och står inomhus. Och katter klättrar i träd. Bra, va'? Särskilt Majsan och Sixten älskar att klättra i julgranen, och jag tycker om att ligga under den och titta upp i allt det vackra som lyser och glänser och glittrar. Det hänger bara ofarliga saker i våran gran, förresten, så vi kan inte göra oss illa, om ni var oroliga för det.

Idag är det Lussekattsdagen, hörde jag. Vi har inte lussat särskilt för matte, för vi vet inte vad "lussa" betyder - men gosar gör vi förstås, och spinner i örat på henne, och är så där jamligt trevliga precis som vanligt. Imma inpräntade alltid i oss att klosterkattens allra främsta plikt är att hjälpa tvåbeningarna i huset att må bra, oavsett om det är mattarna eller andra som kommer hit. Så det har vi fått träna mycket på, och får jag jama det själv är jag alldeles väldigt bra på just gos, spinn och kurr... nosbuffar, pussar och kramar kan jag också på mina fyra tassar!

Nej, nu är det väl bäst att jag fortsätter att hålla koll på vad matte gör - puh, vad fick hon plötsligt all energi ifrån?!?

1 kommentar:

  1. Jag tycker det verkar som om du sköter dina arbetsuppgifter med den äran. Vad annat är att vänta av en katt från Södertälje Katthem? Bra att ni håller koll på matte och att ni hjälps åt att trimma granen.

    SvaraRadera