Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 27 juni 2014

Matte, för tredje gången

Det är alltid lika vemodigt, för att inte säga svårt, att skiljas från en katt man lärt sig att älska... fast som vanligt var det inte svårt att falla för missen ifråga. Tessan hade ju också den fördelen att vara kolsvart... och jag måste erkänna att just svarta katter får mig att bli lite extra till mig, kanske för att min allra första egna katt - Aragorn - var kolsvart?

I morse var det alltså dags att vinka farväl till Tessan. Först var vi till den veterinär som djurhemmet använder sig av i Kristinehamn, där Tessan blev chippad och vaccinerad - och det var en stressande upplevelse, så den planerande kloklippningen fick vänta. Sedan fortsatte vi till djurhemmet, och där släppte jag ansvaret för den lilla sötnosen till personalen... det är ju viktigt att vi jourhem inte lägger oss i djurhemmets uppgifter, utan låter saker och ting ha den rätta gången. Jag stannade inte för att träffa den person som skulle köra Tessan till Västerås, där nya matte väntade i för-alltid-hemmet... det kändes viktigt att jag backade ur bilden innan dess, av flera olika skäl. Istället åkte vi (Belle, gammelmatte och jag) vidare till föreningens loppis inne i själva sta'n, eftersom jag skulle hämta saker till Teknikdagen i Rudskoga om exakt en månad. Där träffade jag flera i styrelsen, också. Alltid lika trevligt!

Som de flesta katter, protesterade Tessan mot bilresan...

Nu är vi väldigt trötta och ser fram emot att få en vilsam helg. Både gammelmatte och jag behöver smälta detta att Tessan har rest, även om vi gläds oerhört å hennes vägnar och önskar henne och nya matten ett långt och lyckligt liv tillsammans.

För er som är lite extra nyfikna, kan jag avslöja att den gröna kassen innehöll leksaker, det torrfoder Tessan är van vid, några sticks samt ett litet brev till Tessans nya matte med information om den lilla kattdam hon nu skall vårda och värna. Sandlådan lämnades över oskofflad, så att Tessan fick med sig sin egen lukt till den nya miljön... så gör jag alltid med "mina" jourkatter, eftersom det brukar göra flytten lite tryggare.

2 kommentarer:

  1. Det verkar som om ni gjort allt för att Tessans övergång till sitt nya hem ska bli så lugn och harmonisk som möjligt. Jag tror hon kommer trivas i sitt för-alltid-hem!

    SvaraRadera
  2. Det måste vara väldigt tufft att tvingas klippa banden så tvärt även om man vet att den lilla pälsklädda vännen kommer till ett bra och kärleksfullt hem. Ni jourmattar och jourhussar gör en fantastisk insats <3
    Var inne och läste på mattes blogg i går och blev så imponerad. Vilken fin människa du är Kicki, så intelligent, kreativ och medkännande. Och en härlig humor, det är ett ett sant nöje på alla sätt att läsa dina texter!
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera