Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 25 juni 2014

Matte

Jag vill börja med att berätta att gammelmatte fortfarande är hemma och vi jobbar hårt med att hålla nere hennes sockervärden. Den stackaren är alldeles sönderstucken i fingertopparna, så snart får vi leta andra ställen att ta blodprover från. Men det viktigaste är att hon börjar känna sig lite bättre - är inte illamående längre och skakar inte lika mycket. Puh! Ett tag var vi riktigt oroliga för henne, men nu verkar det ju gå åt rätt håll...

Men nu till vad jag egentligen skulle berätta, nämligen att Tessan flyttar till sitt för-alltid-hem nu på fredag! På morgonen skall jag köra henne till veterinären i Kristinehamn, där hon skall få bli vaccinerad och chippad (om hon inte redan är det) och sedan kör jag henne till djurhemmet där hennes nya mattes dotter hämtar henne direkt. Å, så underbart det blir att se henne resa till ett hem där hon verkligen är välkommen och efterlängtad! Den andra intressenten tvingades jag ringa till idag och berätta att Tessan är adopterad, men djurhemmet har lovat att hjälpa henne att hitta en minst lika go' och fin innekatt. Det är ju inte precis någon brist på hembehövande katter, om man säger så... särskilt inte just nu, för igår fick vi in ett djurskyddsärende med många kattmammor med ungar... så nu arbetas det för högtryck med att ta hand om alla dessa stackare, ge dem vård och bra mat och sköta om dem på bästa sätt så att de sedan kan flytta till betydligt bättre hem än det de hämtades från.

3 kommentarer:

 1. Skönt att höra att det där tokiga sockret blivit bättre och kuligt att läsa att Tessan ska fytta till sitt för-alltid-hem på fredag :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Skönt att få ordning på det där sockret. Så underbart att Tessan får sitt hem! Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Vi sitter alla katthem i samma båt. Det vimlar av katter som skulle behöva komma till pålitliga för-alltid-hem. Roligt att det löste sig för Tessan. Hälsa blivande matte och gratulera.

  SvaraRadera