Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 3 november 2014

Majsan

Jam är så stolt och tacksam över er som vann auktionen att jag måste få skvallra för er andra: de har allihop skickat in mer pengar än de behövde till Snuffefonden! Riktigt hur mycket vet jam inte, men jag tror att fonden åtminstone har fått in 2.000 kronor tack vare dessa givmilda katter, hussar och mattar... *kurrar lyckligt*

Nu packar gammelmatte paket så det står härliga till, och vi katter hjälper till genom att provligga materialet och kontrollera på riktigt nära håll att hon gör rätt. Även de saker hon ropade in själv skall packas, för de blir julklappar till hennes barnbarn! Och det här är det allra bästaste med Snuffefondens auktioner, tycker vi - att ALLA är vinnare, både de som ropar in paketen, de som får sakerna och så de katter som fonden hjälper med pengarna - visst är det underjamt?!?

Vi har fått en förfrågan om Sagges husse också... nej, han var inte gammal, han var betydligt yngre än vår matte. Men blodförgiftning är farliga saker och något man skall ta på största allvar - så kom ihåg det, alla hussar och mattar där ute: om det finns minstaste lilla risk för blodförgiftning måste man åka till sjukhuset DIREKT och få hjälp. Glöm aldrig det, är ni rara! Era kissar kan bli faktiskt bli HEMLÖSA om ni inte tar hand om er själva ordentligt *morrhårsdarr*.

Och hur vet man att det handlar om blodförgiftning? Jam frågade matte, som förklarade det så här: blir man biten av ett djur skall man ALLTID åka till sjukhuset, hur litet såret än verkar. Likadant om man skär sig eller sticker sig på något som inte är absolut rent (och hur ofta är saker så rena?). Blodförgiftning brukar börja med att det gör ont i såret, området blir rött och svullnar... och efter ett tag börjar det dunka av pulsen på det stället som blivit skadat. Men då skall man redan vara på akuten, helst. Får man feber, måste man absolut åka direkt! Blodförgiftning går nämligen LÄSKIGT FORT och sprider sig i kroppen på nolltid. Det är verkligen en FÖRGIFTNING, precis som att bli biten av en orm eller stungen av en skorpion. Och människor dör av blodförgiftning, det vet ni nu om ni inte visste det innan.

TA VÄL TASS OM ER!!!

5 kommentarer:

 1. Åh min matte ska sätta in pengarna nu ikväll. Hon har jobbat hela helgen och inte orkat sätta på den stora datorn :)
  Blodförgiftning den är lömsk den !
  Mattes kompis lillebror höll på att dö av det , han fick hjärtstopp och låg i respirator och var inlagd jamar länge på sjuka huset.

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, förlåt! Jag tänkte inte på att du inte fått iväg din slant än... känn dig nu inte pressad att ge mer än budet, bara för att jag tassade som jag gjorde i bloggen!
   *orolig*

   Tass från Majsan, abbemissa.

   Radera
 2. Det är bra att vi tillsammans kan ge ett bidrag till Snuffefonden, var och en på sitt sätt. Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Hurrjam för snuffefonden!
  Mattes jobbarkompis dog i våras av blodförgiftning. Han hade samtidigt influensan och märkte inte/förstod inte hur illa det var utan sa till sin sambo på kvällen att han skulle åka in dagen efter, men han dog i sömnen.
  Så vi jamar samma sak, ta det på allvar och sök vård direkt!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Tyvärr är djurbett inte alls att leka med. Det kan se väldigt harmlöst ut i början, men kan sedan utvecklas till nåt katastrofalt. Det gäller att agera, och det snabbt.

  SvaraRadera