Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 29 november 2014

Majsan

Neeeej... det skall katten vara abbemissa i ett hus där man inte har någon som helst kontroll över invånarna! *suckar* Både igår och idag har det varit ett ständigt rännande av Hemtjänst och Hemsjukvård, och sedan dök plötsligt två stycken Jambulansen upp också. Och jag tycker nog att de var värst, för de tog faktiskt gammelmatte med sig! *morrhårsdarr* Och vi som äntligen trodde att nu skulle gammelmatte vara hemma jämt, jämt.

När alla hade försvunnit, sjönk matte ner i fåtöljen i vardagsrummet och grät en stund. Jenny och jag tröstade henne så gott vi kunde, och Rafael och Sixten satt i närheten och såg bekymrat på... för det är så sällan matte blir så här ledsen när gammelmatte åker iväg med jambulans. När hon hade lugnat ner sig, sa hon att hon faktiskt hade sett fram emot att få adventspynta tillsammans med gammelmatte idag, och i morgon skulle de ha åkt till Gullspång och varit med på Skyltsöndagen (vad det nu är, det har jag aldrig begripit). Hon har köpt något som kallas glögg, som de skulle dricka i morgon, och så skulle de äta lussekatter... ta det lugnt nu och bli inte oroliga, för det är inga riktiga katter utan bara gula bullar! Men så drog hon ett djupt andetag och konstaterade att glöggen och lussebullarna kunde vänta: "flaskan är ju oöppnad och bullarna ligger i frysen" sa hon. Och så gick hon och la sig, för i natt har hon inte sovit mer än tre timmar eftersom hon varit så orolig för gammelmatte.

6 kommentarer:

 1. Tröstbuffar. Klart alla ska vara hemma, så tråkigt att Gammelmatte inte mår bra.

  SvaraRadera
 2. Tror ni måste ta det lugnt allihop. Vi kan bara hoppas att människovettisarna lagar det som är trasigt på gammelmatte fort, så hon snart är hemma igen. Och lussekatter och glögg kan man lika gärna inmundiga andra dagar, hälsa matte det.

  SvaraRadera
 3. Vi tänker på er och hoppas att Gammelmatte snart är hemma igen.

  Tröstebuffar, en krya-på-dig-fort-kram tilll Gammelmatte å en tröstekram till matte

  SvaraRadera
 4. Tröstnosbuffar till er katter från oss och tröstkram till matte från vår matte.
  Vi håller tassarna för Gammelmatte och skickar över lite spinnhealing.
  Tack för tasserivinsten som kom i början av veckan!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Tröstbuffar, hoppas såå att det ska gå bra för gammelmatte! // Penny

  SvaraRadera
 6. Tänker på er allihopa !
  Hoppas att Gammelmatte snart får komma hem igen !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera