Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 15 november 2014

Majsan

Jahajam, då är man tvåsiffrig, då... det var i alla fall vad matte sa till mig idag, när vi satt och pratade om ditten och datten i vårt kök. "Nu är du tvåsiffrig, Majsan" sa hon "och det betyder seniorkoll varje år hos veterinären". Jag protesterade lite försiktigt med att jag känner mig alldeles frisk, men då svarade hon att det var just för att hålla mig frisk som jag behöver träffa veterinären oftare nu när jag är "lite äldre", som hon uttryckte det. Jag frågade då om hon också går på tätare kontroller hos sin människovet nu när hon blivit "lite äldre"... sedan skrattade vi båda, för vi vet hur dålig matte är på att ta hand om sig. Hon tar hand om gammelmatte och oss djur, och hon bekymrar sig och ordnar och har sig för andra tvåbeningar och djur mest hela tiden... men sig själv tar hon dåligt hand om. Så det är ju tur att hon har oss, som tar tass om henne!

Igår blev hon i alla fall tvungen att träffa sin människovet, vad hon än tyckte om saken, för hon har fått ont i ett öga. Titta, så hon ser ut!

När hon kom hem igen berättade hon något förskräckligt: att det är vårt fel! Nej, hon sa faktiskt inte så, för det skulle matte aldrig någonsin säga... men hon sa att läkaren hade berättat att hon fått en allergisk reaktion av att gosa med oss och sedan gnugga sig i ögat. Att matte är allergisk mot husisar vet vi ju om, men hon har aldrig någonsin låtit oss känna av det utan gosar minst lika mycket med oss som med Philemon och Belle... och det brukar gå jamarbra i vanliga fall, men just nu har matte något som visst kallades "ett överbelastat immunförsvar" och då slår allergierna igenom värre än vanligt, tydligen. Hon fick akutmediciner mot allergin på vårdcentralen och sedan skickade de med henne ögondroppar hem som gammelmatte hjälper henne med två gånger om dagen. Och matte är riktigt tapper och gnäller inte, fast vi vet att hon har ont i sitt öga och måste ta en värktablett för att kunna blunda när hon skall sova... så vi jobbar lite extra med spinn-healing just nu, som ni förstår.

Nåjam, i gengäld mår gammelmatte bättre och har börjat gå ner i vikt nu när de har fördubblat doserna av det där de sprutar in i armen på henne två gånger om dagen. Tur det! För att ta hand om två sjuka mattar samtidigt är lite ansträngande, även om vi är många om jobbet...

1 kommentar:

  1. Hoppas att matte slutar upp med att gnugga sig i ögat. Det SER ajajaj ut på bilden. Vi hoppas också att medikaninerna hjälper, spinnhrealing, kurrterapi och klopunktur på mage och arm har också helande verkan. Fast det visste vi ju sen länge ;-) Att ni tar tass om era mattar vet vi ju också.
    Vi önskar er en trevlig och skön söndag! Nosgos och kram till Matte och Gammelmatte

    SvaraRadera