Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 25 maj 2011

Conny

Vi fickde gå en väldans låååång bloggpromena igår, Imma å ja, för vi måste ju kolla så vi inte hade missa nåt viktit! Å då sågde ja att ni oxå har blåsit väder hos er överallt... de va schönt å läsa, för ja trodde de bara va vi som inte fickde gå ut för de blåsar så förskräcklit här. De går inte å va i kattgårn ens... ja skulle nog klämmas fast mot gallre å inte kunna pipa på hjälp om ja gickde ut där just nu... så ja stannar inne, fast de e solit ute å ja verklien vill gå ut!

De e så här'e ska va!


Men nu e're dags å lämna orde te Rafael, som e miss-lynt ida. Vassego, kompis!

Rafael här. Idag är ja på lite dåligt humör faktiskt, för matte har inte varit snäll mot mej! Där satt ja i godan ro och solade mej i fönstret i lilla kammaren hos oss, då matte kom fram och linda en tjock tygbit runt kroppen på mej och bar ner mej till vardagsrummet. Sen höll hon mej i ett stadigt grepp - på rygg, skall jamas! - medan gammelmatte klippte bort vad hon kallade "tovor" från min bakdel. Får mattar och gammelmattar göra vad som helst med en försvarslös katt?!? undrar ja nu. Ja håller inte på och gräver i deras bakdelar, men dom pratar jämt och ständigt om att ja är tovig baktill och dom hotar till och med att ta mej till veten och raka mej där bak! *morrar* Så nu undrar ja om ni andra råkar ut för sådana här saker?

Hederstass från Rafael.

6 kommentarer:

 1. Vår kompis Flisan fick minsann raka större delen för det var prat om tovor. Hon har päls kvar på benen och runt huvudet och så på svansen förståss. Annars är resten bortrakat. Men det växer ju ut igen och det är rätt skönt att slippa tovorna har vi märkt på Flisan. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Vackra lurviga katter kan bli toviga där bak ibland, det är tovmonstret som anfaller. Låt matte och gammelmatte kamma dig regelbundet, så det inte tovmonstret kommer tillbaka!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Hmm, det har vi faktiskt inte råkat ut för. Fast vi har förstås inte lika lång, vacker päls som du. Kanske blir tovorna extra ettriga då? Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Jamars vad elakt!
  Och husse som sa att de var SÅ snälla när han hade träffat dem hos Sippo.
  Skener bedrar eller?

  SvaraRadera
 5. Jamars så elakt, men vi har inte heller råkat ut för sådant. Är säkert inte trevligt vad vi har förstått.

  Tass tass
  Här blåser det oxå som om det vore den däringa hösten som är och hälsar på.

  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  SvaraRadera
 6. Suckjam, jag lider med dig Rafael då jag råkat ut för liknande saker. Jag må vara en korthårig katt men av ngn anledning så blir jag väldigt pälsig därbak under vinterhalvåret och det tovar ihop sig rejält. Jag har inte blivit av med det än så Matte håller på att plocka,kamma och även hota med bad för att reda ut all päls. Kanske det blåser bort i detta väder.

  SvaraRadera