Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 26 maj 2011

Conny

ÄNTLIEN har'e sluta å blåsa! Så ida har ja vari i kattgårn nästan hela dan å solat å äti gräs å spanat på fjäderkotletter. Å så har ja hålli noga koll när gammelmatte å matte hällade upp jord i en stor låda å satte ut dom dära växterna som matte har odlat i köksfönstre hela våren... gurker, tror ja de va. Nu bor dom utomhus i den dära lådan me jord iställe, å matte ska jöra bon åt nya växter i den lådan som gurkena bodde i när dom bodde i köke.

Imma ha vari lite trött ida, har ja märkit. Ja tror att de e för att matte hade de lite jobbit i natt för hon hade ont å kunde inte sova så bra... å då vill Imma allti va hos henne å ta tass om henne lite extra. Matte e oxå trött, men hon har ändå vari i farten å diskat en stor disk. Tykker inte ni oxå att de e spinnande å va me när era mattar eller hussar diskar? Jag e faschinerad av vatten, å de säjer matte att Aragorn oxå va när han levde, så de e en sak vi har jemensamt. Vatten e väldit spinnande! Vartifrån kommer'e å vart tar'e vägen? Å på jam om vatten få fickde ja en grå pälsmus av matte för en tid sen som ja tykker e så go å doppa i mitt dricksvatten... men matte tykker att den ska va torr å ligga på golve, så hon tar allti upp den ur drickaskålen - fast ja lägger tebaks den ijen så fort matte har vändit ryggen till! *fnissar* Hon begripar nog inte hur gottit vattnet blir me en pälsmus i... fast schälv drickar hon ju vatten me smak på även om de inte e just mussmak!

3 kommentarer:

 1. Så skönt att kunna vara ute hela dan utan att bli alldeles blåst! Vatten är riktigs spinnande, så länge man slipper att bada så! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Hos oss blåste det allt lite idag med och solen lekte kurragömma bland molnen. Skönt att det inte var storm ute längre i alla fall.

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. När vi bodde i torpet, brukade vi fånga riktiga möss och avliva dem genom att dränka dem i vår vattenskål. Matte gillade inte att fiska möss i vattenskålen.....
  Tasskramar till er alla
  M & V

  SvaraRadera